Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Przełącznik centralnego zamka w drzwiach pasażera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chce u siebie zamontowac przelacznik centralnego zamka w drzwiach pasazera tak jak w standardzie posiadala wersja USA.Napewno potrzebuje przelacznik do prawego boczku i nowa klamke z plastikiem.Niestety na tym moja wiedza sie konczy :tongue4: nie wiem jak to podlaczyc.Moze mnie ktos z kolegow wspomoc jakims schematem lub czyms podobnym? :)

Opublikowano

Przełącznik przełącznikiem tylko pewnie trzeba będzie pociągnąć wiązkę do Modulu Komfortu . Tylko pytanie jaki moduł to obsługuje :mysli: a częstotliwość w USA jest 315 MHz . Ciekawe co wydumał Bartek z tylnym wyłącznikiem centralnego zamka :) Napisz do niego może rozkminil to . Wiem ze na początku mu nie dzialal tylko czego :mysli:

CZ_PR.jpg

Opublikowano
  • Autor

Grzesiu ja tez mam etke :) dlatego pytalem o else.Jak na razie przychodzi mi do glowy jedynie mozliwosc zmostkowania tego przelacznika z tym w drzwiach kierowcy.Powinno dzialac byle nie wciskac dwoch przyciskow jednoczesnie.No ale moge sie mylic.

ps.dziekuje za odzew :)

Opublikowano

Przełącznik centralnego zamka w drzwiach pasażera występuje nie tylko w autach z USA (pomijam wersję UK bo to inny temat).

Dlatego jest spora szansa, że prawy switch zadziała także w "naszych" wersjach komfortu.

Mariusz - zacznij od próby podpięcia przełącznika zgodnie z poniższym schematem. Jeśli operacja się nie powiedzie - będziemy kombinować z mostkiem z lewą stroną.

Jedna uwaga - zasilanie i masa (czyli piny 6 i 21) będą już obsadzone przez inne elementy elektryczne drzwi (czyli mostkujesz się).

rightswitch.jpg

Opublikowano
  • Autor

Przełącznik centralnego zamka w drzwiach pasażera występuje nie tylko w autach z USA (pomijam wersję UK bo to inny temat).

Dlatego jest spora szansa, że prawy switch zadziała także w "naszych" wersjach komfortu.

Mariusz - zacznij od próby podpięcia przełącznika zgodnie z poniższym schematem. Jeśli operacja się nie powiedzie - będziemy kombinować z mostkiem z lewą stroną.

Jedna uwaga - zasilanie i masa (czyli piny 6 i 21) będą już obsadzone przez inne elementy elektryczne drzwi (czyli mostkujesz się).

rightswitch.jpg

o to mi wlasnie sie rozchodzilo :wink4:

podziekowal :notworthy:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

rightswitch.jpg

Podlaczylem w ten sposob i dziala jedynie podswietlenie przycisku, otwieranie i zamykanie nie dziala :kwasny:

Zeby zmostkowac z drugim przyciskiem musze ciagnac wiazke od lewych drzwi czy sa jakies skroty ?