Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Klimatronic-klapki nawiewu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z ogrzewanem- wciąż! Całe dnie w garażu siedzę a żonka...hmm...jak to żonka :wallbash: mówi że wydziwiam. Nie grzeje jak powinno.Raz jest upał, raz tylko ciepłe leci. Na płyn już majątek poszedł. Odpowietrzam, odpowietrzam(wszystko już robiłem jak piszą na forum)i d*pa! Pompa wody i pasek nowe, termostat równiez. Już mi się pomysły skończyły. Może to te klapki, że niby ciepłe z zimnym się miesza, ale jak to sprawdzic, gdzie szukac? Piszecie, że deskę rozebrac. Moze ktos dokladniejszy opis podac jak to zrobic? A może na szrot?, bo nerwy trace :evil:

Opublikowano

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=9609.0

W tym temacie masz opis jak zdjąć deske roździelczą i na pierwszym zdjeciu (widok po zdjęciu deski) widać klapke sterujacą - (ale to nie o tą chodzi) - musisz podłączyć klimatronik i otworzyć nawiew na kratki środkowe ta klapka na zdjęciu się zamknie - wtedy odpalasz auto i czekasz aż się nagrzeje i próbuj włączać nawiew na gorące i zimne powietrze- zobaczysz czy klapa główna domyka się do końca czy pozostawia szpare i jakie leci powietrze.

Opublikowano

witam jestem świeżo po zakupie A4-ki i nie wiem jak ustawić klimatronic aby dmuchał zimnym powietrzem?

Opublikowano

dzik81:

sprawdz sobie kody bledow na klimatroniku :)

kamilg.86.86

hmm klikasz auto, ustawiasz temperaturke i leci :)

Opublikowano

no tak ale ustawiałem na różne sposoby i zawsze daje ciepłym powietrzem, może coś jest zepsute

Opublikowano

Sprawdź silniczek od klapy czy działa - mozesz wyjąć klimatronika i poświecić latarką - w tym czasie zmień ustawienie na klimat. z Hi na LO i zobaczysz czy cięgna się przestawiają.

I też sprawdź sobie błędy na klimatronicu.

Opublikowano

sprawdziłem kody błędów climatronica oto one:

08.7 Klapa regulacji temperatury, czasem blokowana

15.7 Klapa powietrza, czasem blokowana

05.1 (G17) Czujnik temperatury zewnętrznej (otoczenia), przód, ciągła przerwa, (czy to jest ten czujnik między zderzakiem a chłodnicą ? bo jest tam jakiś czujnik i obok niego wiszą dwa luzne kabelki )

Opublikowano

no i problem z klapkami jak zawsze ..:/

jezeli chodzi o czujnik temperaturu to jest prawdopodobnie tak jak mowisz to ten przy zderzaku