Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWA] Problem po wymianie cewek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy i koleżanki po wymianie cewek i świec BERU nie wykasowałem CHECK ENGINE i sam po 40km zgasł - po kolejnych 40km zaświeciło się ponownie ... VAG i wykasowanie mnóstwa błędów m.in. coś z przepływomierzem, za bogatą mieszanką itp itd ... po przejechaniu 7km znowu CHECK powrót na VAG i błąd nr 17912 (niepożądane powietrze w obwodzie czy układzie d). ;(

Pytanie czy mógł mieć związek z tym błędem - etap wymiany cewek?? I co sugerujecie ... tylko przewody po jeździe na 2garach (szarpanie niezłe silnikiem) popękały/poluzowały się/rozszczelniły czy coś poważniejszego??

Pomocy, tak czy siak warsztat chyba w następnym tygodniu.... :mysli:

A propos, auto chodzi ślicznie równo nie szarpie ... czasami jakby można było wyczuć delikatne drganie a raczej drgnięcie...raz na jakiś czas.... :wallbash:

UP ... odpowie ktoś coś poradzi podpowie....[br]Dopisany: 13 Styczeń 2011, 20:42_________________________________________________UP.........[br]Dopisany: 15 Styczeń 2011, 17:44_________________________________________________czy brak śruby na przepustnicy w miejscu jej mocowania do układu dolotowego ssącego może powodować błąd 17912 ?? niepożądane powietrze w ukł dolotowym ??

Po poruszaniu przepustnicą a dokładnie dociśnięciu jej w kierunku podłoża otrzymuje widoczną gołym okiem szczelinę na ok 2mm -zamówiłem w ASO uszczelkę i komplet 4 śrub mam nadzieję że po wymianie i założeniu nowego osprzętu CHECK zniknie;)

Info w piątek zamieszczę ;)

Szkoda że koledzy nie podpowiadają nic - a powinni na forum chyba co nie? a tu ciiiiiiiiiiiisza ;o szok a kolega z forum :audi: swoim w potrzebie........nieładnie

Opublikowano

wymagasz od nas profesjonalnej odpowiedzi

a sam "naciapałeś" mase informacji ale dla nas własciwie nieprzydatnych w stylu:

cos tam przepływomierz, cos tam bogata mieszanka....

nikt tutaj nie wrózy z fusow

najpierw wklej caly scan ze sterownika

a potem napisz ci sie dzieje z autem, ale porzadnie i uzywaj interpunkcji

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

dzięki za info, ale tyle co mogę na tą chwilę wpisać to błąd 17912 skanu nie mam - bo VAG od znajomego nie mój...

wymieniam uszczelkę między przepustnicą a kolektorem ssącym i uzupełniam 1 brakującą śrubę z 4 mocujących..... oby to było to miejsce spod którego powietrze niepożądane dostaje się do układu dolotowego

;)[br]Dopisany: 27 Styczeń 2011, 22:59_________________________________________________up nic się nie zmieniło... :wallbash:[br]Dopisany: 15 Luty 2011, 20:57_________________________________________________czujnik odpowietrzenia zbiornika paliwa wymieniona i WIELKI CH...UJ !! 10KM i CHECK świeci, a auto jeździe tak jak jeździło - czyli bdb

Opublikowano

Co sądzicie o tym ?

Wymieniłem:

- uszczelkę między przepustnicą a kolektorem ssącym,

- wymiana czujnika odpowietrzenia baku,

Co jeszcze mogę sprawdzić/zrobić ? Bo żółty kolor mnie irytuje...

PS. Do moderatora! Wiem że pytałem o to w innym wątku ale tam zacząłem od CHECK po wymianie cewek a tu chyba nie łączy się to jednak z moim problemem.

Opublikowano

czy cewka ma wpływ na to ze w deszczową pogodę jest mi tródno odpalic zimne autko

Opublikowano

hmmm???