Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Jak przeciągnąć kable ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Pomóżcie mi proszę w kwestii przeciągnięcia kabli w A4 B6.

1. Będę potrzebował pociągnąć kabel z okolic bezpieczników do komory silnika. Którędy ? Gdzieś w okolicach akumualtora po prawej stronie (od kierowcy) znalazłem taki wężyk wchodzący do przegrody przy podszybiu. W pierwszej chwili pomyślałem, że to właśnie do przeciągnięcia kabla np ze środka do komory silnika, ale nie wiem ? Jeżeli tak to gdzie wyjdzie kabel w środku (czy dostęp łatwy) ?

2. Czy pomiędzy przestrzenią pasażera a kierowcy, za tunelem środkowym jest jakiś prześwit którędy uda mi się również przeciągnąć kable ??

3. W jaki sposób zdemontować osłony słupków przednich przy szybie przedniej bo tam również będę chciał poprowadzić kable ?

Pozdrawiam :hi:

Opublikowano

1. Kable do komry silnika możesz przeciągnąć tędy (robisz otwór w gumie i przekładasz wiązkę). Niestety prawidłowe położenie kabla wymaga ściągnięcia osłony nadkola - więcej info znajdziesz tutaj: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=111331.0 (szukaj pod koniec pierwszego posta - jest opis i fotki).

PDC_tank3.JPG

2. Skąd i dokąd dokładnie przeciągasz przewody? Aby przypadkowo nie uszkodzić przewodu - najlepiej korzystać z tuneli i profili na wiązki. Albo przekładasz kabel z przodu pod klimatronikiem, dalej za schowkiem, słupkiem A i progiem... albo lecisz za tunel, pod popielniczką, profilem "trójnikiem" kręcisz przed kanapą (jest tam profil na przewody) do progu prawych tylnych drzwi i stamtąd do przodu.

3. Ściągasz uchwyty pomagające przy wsiadaniu/wysiadaniu (śruby są pod plastikami które odchylasz). Demontujesz osłony przeciwsłoneczne (wyciągasz z podsufitki - jedno mocowanie ma kółeczko zaślepiające, drugie podważasz śrubokrętem). Następnie wyciągasz plastik z napisem Airbag i wykręcasz śrubę, która znajduje się we wnęce. Teraz już można wyciągać osłonę (będą trzymać go 3 spinki na wysokości słupka szyby czołowej).

1_raczka.jpg

2_SunVisior.jpg

7_Atrim.jpg

Opublikowano
  • Autor

więcej info znajdziesz tutaj (szukaj pod koniec pierwszego posta - jest opis i fotki).

Mógłbyś poprawić ? bo chyba link Ci się nie wkleił :cool1:

Dzięki za opis zdjęcia tych słupków bo z tym myślałem, że będe miał największe problemy ;) ale gorzej chyba będzie z poprowadzeniem między przestrzenią kierowcy a pasażera ;)