Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Kierownica lekko piszczy, co na to poradzicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam! nie wiem czy to ma coś wspolnego, ale pojechalem na sprawdzenie komputerowe samochodu, wyjechałem i nagle zaczeła przy wiekszych skrętach gdy obracam kierownicę to piszczy, ale tak lekko, i nie glosno wcale. Czym to moze byc spowodowane?? wczesnije tak nie było

Mam Audi a4 , 1.8 benzyna, '99r. 125km[br]Dopisany: 18 Styczeń 2011, 19:40_________________________________________________Dlaczego nikt nie odpowiada?

Opublikowano

U mnie też piszczy i w wielu innych pewnie też?

Czym to jest spowodowane? :no:

Mi to nie wadzi.

Opublikowano
  • Autor

no ale tego wczesniej nie było, jest taki lekki pisk, to ze tobie to nieprzeszkadza, to nie znaczy ze mi tez ma nieprzeszkadzac, kazdy jest inny i chcialbym znac przyczyne

Opublikowano

no ale tego wczesniej nie było, jest taki lekki pisk, to ze tobie to nieprzeszkadza, to nie znaczy ze mi tez ma nieprzeszkadzac, kazdy jest inny i chcialbym znac przyczyne

łożysko w pompie wspomagania może?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
łożysko w pompie wspomagania może?

a jak to sprawdzić?[br]Dopisany: 26 Styczeń 2011, 17:51_________________________________________________kumpel mi mowil ze to moze być guma, bo dostala sie soł, wilgoć i piszczeć może

Dopisany: 28 Styczeń 2011, 09:23[/size]_________________________________________________ma ktoś wogóle jakiś pomysł?? co to może wkońcu być ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego mi też tak piszczało i zrobiłem tak wd 40 odkręciłem tą dolną część konsoli koło nóg i psiknąłem na tą gumę gdzie idzie krzyżak kolumny kierowniczej i pomogło :notworthy:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego mi też tak piszczało i zrobiłem tak wd 40 odkręciłem tą dolną część konsoli koło nóg i psiknąłem na tą gumę gdzie idzie krzyżak kolumny kierowniczej i pomogło :notworthy:

wytestuje to bo mnie to zaczyna wkur... mam nadzieje że to będzie to. Dzięki za porade :)
Opublikowano

Panowie gdzie to dokładnie trzeba popsikać i w jakiś ilościach - mam te same objawy i mam nadzieję, że pomoże :)

Czy to jest początek jakiejś większej awarii, czy jak po WD40 przestanie piszczeć to już można spać spokojnie?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

w tym filmiku właśnie u mnie tak piszczy. czy to co napisaliście powyżej to właśnie temu pomoże??

czy jesli prysnę wd40 tam gdzie jest szczelina między kieronicą a deską rozdzielczą to coś pomoże, bo to tak jakby z tamtego miejsca dochodzi pisk

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam dokałdnie to samo co ja jak kolega wyzej napisał strzał w dziesiątke ja pstrykałem biłałym smarem w spreju i pomogło pozdrawiam:)

Opublikowano

mi w końcu przeszło samo.