Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Jak podłączyć podgrzewane spryskiwacze....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Szanowni koledzy potrzebuje pomocy w podlaczeniu elektrycznie podgrzewanych spryskiwaczy przedniej szyby w A4 B6.

Otoz postanowilem zalozyc taki wynalazek do mojej A4 ale nie mam pojecia gdzie w ori jest podlaczony ? Jedyna mysla jaka mi przychodzi , szybki sposob na podlaczenie to pociagniecie wiazki do bocznych lusterek (posiadam podgrzewane lustra zewnetrzne) lub bardziej skomplikowany sposob to do klimatronika. Dokladnie do jednej z kostek , ktora polaczona jest z przyciskiem na klimatroniku od podgrzewania tylnej szyby.

Moze ktos przerabial podobny temat w swoim autku lub ma pojecie (zna sie na elektryce) jak jest to podlaczone w orginale.

Bardzo prosze o wszelkie porady i pomoc.

To jest numer VAG owego elktrycznie podgrzewanego sprysku: 8E0 955 987D

Dziekuje i pozdrawiam. :hi:

Opublikowano

Dysze spryskiwacza sa podgrzewane cały czas bez wzgledu czy podgrzewanie szyby jest właczone czy nie.

Opublikowano

Włączasz zapłon grzeją :) wyłączasz nie grzeją :) poszukam schematu gdzie dokladnie ida przewody ale pewnie gdzies po zaplonie :wink4:

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

trochę odgrzeję kotleta :) i jak z tym schematem ?

Opublikowano
  • Autor

Witam!

Wlasnie koledzy a mozna cos jasniej prosze :>

Pewnie dla elektryka to ten schemacik latwizna ale dla kogos jak Ja co sam chce zalozyc podgrzewane spryski i je podlaczyc to czarna magia :shocked:

Pozdrawiam.

Opublikowano

a który to ten bezpiecznik S3 ?

:facepalm:

Bezpiecznik_S3.jpg

Witam!

Wlasnie koledzy a mozna cos jasniej prosze :>

Pewnie dla elektryka to ten schemacik latwizna ale dla kogos jak Ja co sam chce zalozyc podgrzewane spryski i je podlaczyc to czarna magia :shocked:

Pozdrawiam.

Jak chcesz mieć podłączone tak jak fabryka to wymyśliła, szukasz przewodu żółtego z czarnym paskiem przy kostce stacyjki podłączasz się do niego i ciągniesz przewód do gniazda bezpiecznika S3, a później od bezpiecznika przewód do spryskiwaczy. Drugie wyprowadzenie sprysków podłączasz do masy i po robocie :wink4:.

Plusa po stacyjce możesz poszukać w innym miejscu, trzeba tylko zwrócić uwagę żeby nie podłączać się do zbyt cienkiego przewodu, bo może nie wytrzymać obciążenia. Przewód zasilający spryski ma 1.0 mm kwadrat.

Pomiajanie bezpiecznika nie polecam. :wink4: