Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Trochę więcej basu w Bose

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Autko to A4 b5 z 95roku z systemem Bose, radio Concert I

Pewnie już tematy o podobnej tematyce były, ale niestety nie znalazłem na forum odpowiedzi na moje konkretne pytanie. Mianowicie brakuje mi basu z przodu auta, w radio mam ustawione basy na max i dopiero jest w miarę ok...

Czy da mi coś zamontowanie głośników 16cm w drzwi przednie? Czy może system Bose jest tak zaprojektowany że działa dobrze tylko i wyłącznie przy wszystkich głośnikach ori? Wzmak sobie poradzi?

Jeśli poprawa będzie i warto, to jakie głośniki byście polecili, które będą się idealnie mieściły razem z dystansami, dobrze grały a nie kosztowały majątku? :)

Ps. A tutaj tylko z ciekawości chciałem zapytać- 13cm wchodzą normalnie bez dystansów? Bo z tego http://www.bose.de/DE/de/automotive-systems/automotive-systems/previous-models/audi.jsp wynika że w drzwiach z przodu są głośniki 11,5cm(?!)

Opublikowano

16ki wejdą ale nie wszystkie istotna bedzie głebokosć głosnika, zobacz sobie dział warsztat b5 jest tam temat o zakładaniu takich głosników :wink4:

Seryjnie siedzą 13ki, ale jak byś chciał je wymienić to potrzebujesz dystansów :gwizdanie:

a dla poprawy basu mozesz sobie wygłuszyć przednie drzwi, przy nawet seryjnych poprawia sie basy

Róznice odczujesz również wymieniajac radio na jakieś niefabryczne lepsze, bo seryjne nie zaduzo daje :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

A moje obawy co do Bose rozumiem są bezpodstawne i spokojnie na głośnikach 16cm wszystko będzie hulało?

Inne radio zdecydowanie odpada, teraz nie muszę wyciągać panela i targać go ze sobą tak jak to robiłem wcześniej... poza tym wnętrze OOOO według mnie wygląda najlepiej właśnie z ori radiem.

Co do montażu to już się naczytałem forum i chyba wszystko wiem, mam już nawet wydrukowane wzory dystansów :cool1:

Opublikowano

napewno będzie lepiej grało jak zmienisz te głosniki przednie

Opublikowano

seryjnie masz 11,5, żeby włożyć trzynastki kupujesz pierścień (bezproblemowy montaż)

z szesnastkami trochę grubsza rzeźba + wzmacniacz jeżeli mają zagrać jak należy

jeżeli chcesz tanio to proponuje http://allegro.pl/powerbass-s-5c-130mm-mega-hit-swidnica-kurier-0-i1421464665.html + http://allegro.pl/dystanse-130mm-audi-a4-94-cena-za-komplet-i1395514701.html + wygłuszenie drzwi

nie oczekuj powalających efektów, bo z żadnej trzynastki przyzwoitego basu nie będzie jeszcze na ori systemie :cool1: