Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFB] Zgasł w czasie jazdy i nie może już odpalić. Błędy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Umówiłem się na dzisiaj z kolegą ghostface na wymiane uszczelek dekla bo troszkę silniczek zaczą się pocić. Nagle dostaje telefon ze zgasł mu w czasie jazdy i nie może odpalić(jak w temacie). No to złapałem za krawat(linkę holowniczą) i do mnie na warsztat. Podpinamy vaga a tu takie coś.

3 Faults Found:

01441 - Low Fuel Level Sensor (G210)

27-00 - Implausible Signal

01318 - Control Module for Injection Pump (J399)

49-00 - No Communications

01268 - Quantity Adjuster (N146)

37-00 - Faulty

W aucie był wymieniany sterownik pompy wtryskowej z tego co mi powiedział a potem było coś podobnego i znowu zaprowadził do warsztatu i tym razem nikt nic nie wziął bo podobno była jakaś głupota związana z paliwem. Warsztat renomowany w okolicy dobrze znany o szyldzie Bosch Service zeby nikt nie mówił że jakiś stodolarz ;) Auto ma jeszcze gwarancje na naprawe wiec jedzie jutro na reklamacje.

Jeżeli ktos miał styczność z takim czymś to proszę pisać. Przydatne będą też podobne informacje z innych zródeł typu forum internetowe. Ja też zaraz zabieram się za szukanie i mam nadzieje że coś konkretnego znajde bo trzykrotna naprawa tego samego bywa denerwująca(mówie w imieniu kolegi) i oczywiście kosztowna.

Opublikowano

Ja jechalem z Ghostface za demoralizatorem chcielismy go dogonic zeby nam nie uciekl "trzeci" bieg gaz w podloge (chyba) doszlo do 3tys obrotow poczulem szarpniecie, Ghostface powiedzial tylko "Ku**a znowu to samo co wczesniej" zjechalismy na bok telefon do demoralizatora i do garazu. Nawet nie wymienilismy tych uszczelek bo robilismy wszystko zeby tylko odpalil...nie udalo sie. Jutro auto jedzie na lawecie do Skrobowa jak ktos mieszka w okolicach Lubartowa to wie gdzie to jest.

Pozdrawiam StoRK

Opublikowano
  • Autor

Nie przesadzaj z tym dociskaniem Ja mam tylko 75PS czyli o połowe mniej :tongue4: ale to tak poza tematem :hi:

Dodam jeszcze ze po skasowaniu błedów po ponownej próbie palenia pojawiał sie juz tylko błąd 01268 - Quantity Adjuster (N146)

37-00 - Faulty

w aucie wczesniej nie występowały żadne inne objawy poza lekkim niedoładowaniem.

Opublikowano

no ale my na radzie zostalismy i chcielismy ciebie dojsc...no ale ty nas doszedles pozniej :polew:

* myślę, że Twoja wypowiedź nie wnosi nic do wątku - następnym razem będzie ostrzeżenie

Opublikowano

Dodam jeszcze ze po skasowaniu błedów po ponownej próbie palenia pojawiał sie juz tylko błąd 01268 - Quantity Adjuster (N146) 37-00 - Faulty

Ten błąd dotyczy nastawnika dawki paliwa (błąd dostosowania jego ilości).

Opublikowano

wygląda na zapowietrzenie VP44 przez uszkodzenie pompki która napełnia komorę spiętrzającą

autko nie przerywało wcześniej?[br]Dopisany: 15-11-2007, 08:38:08_________________________________________________a tutaj link z innego forum podobny problem

Opublikowano
  • Autor

Nie auto nie przerywało tylko trzeci raz już zgasło no i laweta :foch:

Dzięki za link wczoraj go w nocy znalazłem. Można się z niego dużo dowiedzieć. Polecam posiadaczom 2.5TDI Później opiszę co i jak z tym autem narazie jest u speca