Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] [ALL] Powtót do ori instalacji z radiem gamma -- Rozwiązane

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, tak, rozumiem. Wcześniej napewno miałeś kostkę mini iso przy radiu, ktoś ją uciął i bedziesz musial zarobic od nowa. Mam radio audi gamma, jutro zrobie zdjęcie i Ci wyślę.

Sporym ułatwieniem dla Ciebie byłoby gdybyś wyciągnął ta ori instalcję tych tylnych głośników i wtedy najszybciej doszedłbyś które kabelki trzeba zarobić w nowej kostce a które wpiąć do kostek "starych" przy radiu ( mowa o zasilaniu i masie, którą będziesz musiał wziąć z kostki A ).

Opublikowano
  • Autor

Zaraz Zaraz

Radio Gamma w ori konfiguracji musi zagrać na wszystkich głośnikach i to włąsnie chce osiągnąc podejrzewam że i Ty [br]Dopisany: 26 Styczeń 2011, 21:02_________________________________________________krystiano wyjęcie instalacji i śledzenie kabelkó to najpewniejszy sposób ale bardzo pracochłonny

ja zakładam że te kolory kabli które widzę przy kostce do podłączenia głośników są z przodu auta tylę żę ucięte kilka cm od radia [br]Dopisany: 26 Styczeń 2011, 21:04_________________________________________________i taka mała mini iso - tam powinny być podłączone tylne głośniki razem z tym wzmacniaczem co masz przy głośniku

takie foto z radiem gamma plus kolory kabli w poszczególnych kostkach to było by coś ale samo foto to juz duzo

właśnie tej kostki brak -- to może być to jest szansa

Opublikowano

Ja już to osiągnąłem. Wcześniej miałem tylko głośniki z przodu, kupiłem na tył oryginalne ze wzmacniaczem i robiłem nową instalację.

Podpiąłem zgodnie ze wskazówkami, które Ci przesłałem i wszystkie głośniki mi grają.

3454kbuf8

Kostka A - zasilanie

Kostka B (brązowa) - głośniki przód

Kostka C ( mini iso ), którą sam musisz sobie zarobić - głośniki tył.

krystiano wyjęcie instalacji i śledzenie kabelkó to najpewniejszy sposób ale bardzo pracochłonny

ja zakładam że te kolory kabli które widzę przy kostce do podłączenia głośników są z przodu auta tylę żę ucięte kilka cm od radia [br]Dopisany: 26 Styczeń 2011, 21:04_________________________________________________i taka mała mini iso - tam powinny być podłączone tylne głośniki razem z tym wzmacniaczem co masz przy głośniku

właśnie tej kostki brak -- to może być to jest szansa

To prawda, wyjęcie byłoby pracochłonne ale miałbyś pewność, że wszystko będzie jak należy, ale możesz zrobić tak jak mówisz, będzie o wiele szybciej.

Opis kostek przy radiu masz, opis kabli kostki głośnika na tyle też masz więc tylko dokup kostkę mini iso, odpowiednie kabelki podepnij i wszystkie głośniki zagrają jak należy :)

Opublikowano
  • Autor

Ja już to osiągnąłem. Wcześniej miałem tylko głośniki z przodu, kupiłem na tył oryginalne ze wzmacniaczem i robiłem nową instalację.

Podpiąłem zgodnie ze wskazówkami, które Ci przesłałem i wszystkie głośniki mi grają.

3454kbuf8

Kostka A - zasilanie

Kostka B (brązowa) - głośniki przód

Kostka C ( mini iso ), którą sam musisz sobie zarobić - głośniki tył.

to naprawde jest szansa bo u mnie w kostce brązowej są połączone głośniki przednie i tylne -- czyli ja to rozumiem że do jednego kanału ktoś wpiął po dwa głośniki (i dlatego to wszystko póki co gra) ale wystarczy odłączyć tylny albo przedn igłośnik z np. lewej strony a cała lewa strona nie gra

A przy "normalnej" instalacji padnięty głośnik z tyłu niepowinien mieć wpływu na inne -- poprostu powinny grac 3 dobrze myśle?

Opublikowano

W kostce brązowej mają być tylko kable do przednich głośników więc musisz odłączyć tylne i zarobic je w nowej kostce mini iso. Takim sposobem będziesz miał ori instalację tylnych głośników.

Opublikowano
  • Autor

czyli teoretycznie znależliśmy wszyscy rozwiązanie :cool1:

Opublikowano

Na to wygląda :good: Gdybyś jeszcze coś potrzebował - pisz, postaram się pomóc :)

Jak zagrają wszystkie głośniki daj znać :)

Pozdrawiam :hi:

Opublikowano
  • Autor

DONE :naughty:

wszystko podłączone tak jak ori instalcacja -- grają wszystkie głośniki można sterować przód/tył itd.

wskazówki krystiano bezcenne thx dla wszystkich biorących w dyskusji

teraz Stage 2 czyli poszukiwania zmieniarki uchwytu do sedana radia i kabla.

Opublikowano

Cieszę się, że mogłem pomóc :good:

chce to ogarnąc bo zamierzam zmienic radio na deltę podpiąc zmieniarkę i słuchać wreszcie płyt samo radio juz sie mi znudziło a kombimowanie z tymi kasetami-adapterami mnie dobija (dodatkowo radio wciąga taśme z kaset :thumbdown:)

Nie myślałeś nad kupnem nowego radia z mp3 i usb? Wyjdzie na tyle samo co kupno pare letniego radia i zmieniarki i w przypadku radia concert strachu czy nie wysiądzie potencjometr następnego dnia.

Pytam bo może masz jakiś konkretny powód powrotu do przeszłości gdzie w chwili obecnej każdy inwestuje w nowe radia :)

Mi samemu już się znudziło słuchanie samego radia, gubienie fali i starych hitów na rmffm :polew: i chętnie poszerzyłbym swoje car audio :polew: o możliwość słuchania płyt cd. Póki co jestem przy fabrycznym radiu, mam fabryczne głośniki i dźwięk, który się z nich wydobywa jest :kox: :kox: :kox: obawiam się, że gdy kupie jakieś inne radio jakość dźwięku spadnie i nie będzie fajnych efektów bassowych jakie mam w tej chwili :confused4:

Próbowałem korzystać z transmitera "kasety" ale jakość jest badziewna :wallbash: na dodatek oprócz piosenki cały czas słychać jakiś pisk.

Opublikowano

myślałem nad radiem z mp3 ale mi osobiście bardziej odpowiada ori radio wkomponowane w deskę -- mimo że to antyk niech bedzie jak helmuty chciały :)

we wtorek facet przywiezie mi zmieniarkę kosz montażowy do sedana i kabel więc powoli składam graty tyle że to komplet pasujący do concerta więc będe musiał takiego radia poszukać (początkowo miała być delta i odpowiednia do niej zmieniarka)

[br]Dopisany: 28 Styczeń 2011, 12:58_________________________________________________ Qrw.. napisałem z konta brata :facepalm:

Opublikowano

Do mnie zmieniarka już jedzie także też powoli składam graty :naughty: Zostało mi tylko znalezienie radia pod ta zmieniareczke, mam nadzieję, że concert będzie odpowiedni bo z tego co widziałem na forum niektóre zmieniarki nie będą współdziałać z concertem :no:

Opublikowano
  • Autor

z tego co ja doczytałem zmieniarka do concerta I to ta z napisem 6 disc a do delty to ta ze znaczkiem audi

do mnie facet przywiezie zmieniarkę 6 disc myślałem tez o podłączeniu delty ale zmieniarki są w tej chwili słabo dostępne tak więc za 2 lata podejrzewam że będą jeszcze słabiej i ciężko będzie znaleść jakieś częsci np magazynek

z kolei tych 6 disc jest sporo

teraz pytanie czy zmieniarka 6 disc będzie współpracowała z concert I i concert plus -- bo radio kupić też bedzie trzeba

Opublikowano

Ja kupiłem taka zmieniarkę

xszd006.jpg

xszd014.jpg

I również dołączam się do Twojego pytania, które radio będzie współpracować z tą zmieniarką?

Opublikowano

Nie wiem czy to komus pomoze ale ja mam dopiete do trzyczesciowej wtyczki widocznej na fotkach i tam umieszczam tez schemat z naklejki na radiu...

3c07f5765faeef1fm.jpg

3a1b725cc2f0edccm.jpg