Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5] 4-ta pozycja przełącznika do sterownaia lusterkami - po co?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. po stornie kierowcy (oczywiście) mamy przełącznik okrągły do sterowania lusterkami elektryczymi i ich ogrzewaniem.

pozycja L (lewe lustro) pozycja R (prawe lustro) pozycja środkowa (kreseczka) czyli włączenie ogrzewania lusterek oraz pozycja numer cztery - nie opisana w żaden sposób - przekręcając pokrętło w pozycję sterowania lewym lusterkiem można jeszcze mocniej przekręcić i ustawić pokrętło w pozycji obróconej o ok. 180° dopozycji środkowej (ogrzewania lusterek) do czego służy ta czwarta pozycja? w istrukcji mam to opisane, ale jest przy tym jakiś mało widoczny rysuneczek którego ja nie mam - dodatkowo instrukcją jest delikatnie mówiąc ie po polsku.

ktoś możę podac jakiegoś pewniaka?

Opublikowano

chrapusta a moglbys zrobic fotke jak to wyglada?

U mnie wyglada to tak:

lustcz6.jpg

Probowalem obrocic i nie ma szans.. :naughty: moze nie mam tej opcji.. A tak poza tym wydawalo mi sie ze ogrzewanie lusterek wlacza sie w raz z odparowywaniem szyb. :mysli:

BTW: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,5838.msg235441.html#msg235441

Opublikowano

ta pozycja to skladanie lusterek. Ja tak mam tylko czasem to składanie sie zacina i lusterka ani drgną

Opublikowano
  • Autor

lece sprawdzić czy to składanie lusterek - u mnie wygląda to dokładnie jak u ciebie na fotce YKK - ale spokojnie da się obrócić w lewo - zaraz dam znać czy składają się lusterka.

KRZYCHU - ogrzewanie lusterek działa z szybą jak sammeu dorabiasz - w większości modeli jak doczytałem - działa właśnie tak.

jupi - ciekawe co jeszcze odkryje w swoim aucie - te lusterka jednak mam składane - i jak się dobrze poprzyglądałem to jest tak znaczek graficzny pokazujący to - no to teraz muszę dopaść polską instrukcję obsługi. kurcze no wersj ana wypasie się powoli robi - rok mam auto i ciągle pozytywnie zaskakuje.

Opublikowano

To wersja nie we wszystkich autach

obraz025cd3.th.jpg

Opublikowano
  • Autor

na tej instrukcji brakuje tylko opisu informującego o tym, że pozysja neutralna to podgrzewanie lusterek - właśnie tak spaliłem swoje oryginalne maty - podobało mi się położenie neutralne - tak przez prawie rok jeździłem - więc nie dziwota że je upaliło - nie wiem tylko dlaczego jakiś misiek nie wymyślił na to osobnego przełącznika - helmuty jedne.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

bzdura położenie neutralne nie robi zadnego zwierania podgzewanie luterek jest zalaczane razem z tylna szyba

Opublikowano

No i tu sie nie zgodze nie wiem dokladnie jak one sie zalaczaja ale jak wyjezdzam z garazu nic nie dotykajac zadnego podgrzewania tylnej szybki a lustra odparowuja i dotykalem sa cieple wiec albo zawsze sie wlanczaja albo zaleznie od temp a tylna czyba moze je dodatkowo aktywowac

Opublikowano

pany bylo juz 1000000 razy o ogrzewaniu lusterek. Zalezy od wersji :

1. Z ogrzewaniem szyby

2. Automatycznie

Opublikowano
  • Autor

wersja 3 - położenie środkowe przełącznika! może być na polu 30°C na plusie a i tak możesz je sobie włączyć. spedyt wrzucił fotkę na której widać po prawej idealnie jak to się ma, z tą drobną różnicą że u mnie w instrukcji jest zupełnie inny opis dla pozycji B w obu przypadkach - lewy położenie nautralne - prawe położenie ogrzewania.