Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Wielki problem z temperaturą. POMOCY!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja spróbował bym w ogóle nie wkładać termostatu i zobaczyć czy ustąpi czy nie ustąpi. Ewentualnie, jesli ma to wpływ na szczelność układu, wybebeszyć jakiś stary termostat tak zeby zostala tylko blacha z dziurą

Opublikowano
  • Autor

Bez termostatu to jest zimno jak cholera, a z termostatem z dziurka juz lepiej, ale nie dogrzewa wiec zimno i wieksze spalanie, takze juz sam nie wiem co robic, moze jakies inne sugestie...

Opublikowano

Ale ja mówię w fazie testów ;) Bez termostatu w takiej temperaturze nie będzie łapał 90stopni jesli wszystko jest prawidłowo. Jesli dalej bedzie sie grzał, obczaił bym pompke

Opublikowano

witam.

Ja tylko podpowiem w sprawie wisko . Jak juz sie zdecydujesz na wymiane to trzeba uwarzac bo ja kupilem wisko firmy BEHR ( chyab ak sie to pisze a moze BERU) dalem za nie 500zł i i okazalo sie ze kuier jak je wiozl do sklepu to je polozyl nie tak ja trzeba i po zalozeniu wyszło ze jest trafione , potem czekałem 2 miechy na reklamacje bo wisko musialo wrocic do dojczów i jak juz tam wrocilo to były takie jaja ze masakra . Pytam sie w moim zaprzyjanzionym sklepie jak tam mje wisko a oni mowia ze dzownili do hurtowni z ktorej zamawiali to wisko i ci w hurtownie jeszcze nie wiedza co jest grane bo nik z nich nie zna niemieckiego i nie maja jak sie dowiedziec co jest 5 z tym wiskiem ( wiem ze to brzmi jak jakas czarna komedia ale naprawde tak było) wynik tego byl taki ze po 2 miechac uznali mi reklamacje przysłali nowe wisko ( wg mnie nie do konca sprawne ) ale sie troszke poprawilo . U mnie z mocnym nagrzewaniem ale tylko latem pomogło płukanie nagrzewnicy. Gdy temp spada tak jak teraz zima to trzyma od 89 do 93 ale jak wroci lato to spkojnie dojdzie do 105 :). Mało tego w aso powiedzili mi ze to wcale nie jest zlete 105 do 110 topni C co mnie mocno zdziwilo. Powiedzieli ze skoro jezdze na oryginalnym płynie ( czyt febi) to spoko jest bon spokojnie wytrzyma 115 stopni ( mysle sobie no no on wytrzyma ale uszczelka pod glowica nie wytrzyma) ale jak narazie jest ok

POZDRAWIAM I ŻYCZE SZYBKIEGO UPORANIA SIE Z PORBLEMEM

Opublikowano

A moze wystarczy sam czujnik temperatury wymienic?? :hi:

Opublikowano

:kwasny:kolego w czasie jazdy jaj trzyma temp. a w czasie postoju nie to co ma do tego termostat zmień mechanika a nie termostat jeśli pokręcisz silnikiem na postoju i temp. wraca znaczy ze wisko, u mnie kurier też przywiózl nie w tej pozycji jak zmienialem ale wszystko jest w porządku wydajesz pieniąze bez namyslu a mówisz że ich za dużo nie masz chyba jest odwrotnie bo wybraleś mechanika ktory zna się na zmianie wydechow conajwyżej ja kiedyś też takiego mialem i dawno skończylem z nim współrace zrób to samno i zmień wisko każdy umaty mechanior powinien najpierw sam się przejechać i dojść do takiego wniosku po pierwszej zmianie termostatu a ni ekupowałeś następne a on kroil z aich wymianę :hi: