Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Jaka skrzynia 6 podpasuje do AFN'a?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W ostatnich dniach czuję że koniec żywotu mojego automatu (DMX) nadciąga wielkimi krokami. Kiedys skrzynia podczas pierwszej zmiany biegu z 2/3 kiedyś miała uślizg. Po naprawie nastawnika pompy wtryskowej było przez dłuższy czas o wiele lepiej (praktycznie uślizg ustał). Ostatnimi czasy przy schamowaniu przed skrzyżowaniem do np 40km/h i dosyć gwałtownym ponownym dodaniu gazu jest odczuwalne dość mocne walnięcie (odczucie jakby obroty poszły już do góry, sprzęgło zaczęło zapinać i dopiero bieg się zapiął). Podejrzewam że skrzynia już długo nie pojeździ. Naprawiłbym ją pewnie jeżeli był by to tip albo jakas skrzynia 5cio biegowa, ale ten automat ma 4 biegi co wiąże się z dość dużym spalaniem. Jakie skrzynie 6biegowe manualne da się wstawić do afna najlepiej z długimi przełożeniami? Dużo pokonuję tras ze sporymi prędkościami dlatego niechciałbym wrzucać 5 biegowej skrzyni...

Opublikowano

od 2,5 TDI V6 ale to wiesz ze bedziesz musiał o wiele wiecej gratów zmienic...?? pedały dodac cały mechanizm strowania biegami itd...

Opublikowano
  • Autor

jestem tego swiadomy. pedały, poloski, rozrusznak mechamizm cięgien do skrzyni, łapy, sprzegło, i co jeszcze? jest ktos juz moze po operacji i moze cos powiedziec o wrazeniaxh, predkosciach spalaniu i ogolnie plusach i minusach takiej operacji?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

jestem tego swiadomy. pedały, poloski, rozrusznak mechamizm cięgien do skrzyni, łapy, sprzegło, i co jeszcze? jest ktos juz moze po operacji i moze cos powiedziec o wrazeniaxh, predkosciach spalaniu i ogolnie plusach i minusach takiej operacji?

Tez planowalem taki zabieg u siebie ale odpuscilem zakupilem juz nawet mechachanizm zmiany biegow z ciegnami . A najdluzsza skrzynia to bedzie o oznaczeniu DQS albo FRF oczywiscie z 2.5 TDI . Jak bedzisz chcial to mam na sprzedaz tech mechanizm :cool1:

Opublikowano
Tez planowalem taki zabieg u siebie ale odpuscilem

ja też

przeraziło mnie że trzeba zmienić całe sanki pod silnikiem :mysli:

Opublikowano

Podeczepie sie pod temat :) a do AHU pasowała by 6 biegowa od 2.5 tdi???? ja akurat mam manuala ,dlatego pytam

Opublikowano
Tez planowalem taki zabieg u siebie ale odpuscilem

ja też

przeraziło mnie że trzeba zmienić całe sanki pod silnikiem :mysli:

A trzeba bo mi sie wydaje ze nie , kolega z forum do 90KM zapodal 6 z 2.5 TDI i zmienil tylko mechanizm do zmiany biegow i przespawal mocowanie lapy od skrzyni . Tez mi sie wydawalo ze trzeba zmieniac a jednak nie trzeba :cool1:[br]Dopisany: 22 Luty 2011, 19:47_________________________________________________Bedzie pasowac bo on akurat ma chyba AHU :wink4:

Opublikowano
przespawal mocowanie lapy od skrzyni

zawsze mam mieszane uczucia do takich wydumek

Opublikowano
przespawal mocowanie lapy od skrzyni

zawsze mam mieszane uczucia do takich wydumek

Dzieki sliczne :>