Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 APT] Problem z alarmem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam takie dziwne zdarzenie ostatnim czasem z moim alarmem (fabryczny) mianowicie potrafi sam z siebie sie uruchomic ale co jest najdziwniejsze opala tylko syrene ktora i tak jest w bagazniku i jest bardzooooo cicha bo jakis niemiecki expert tak sobie wymyslil, ale do rzeczy chodzi oto ze VAG odpala blad czujnika ruchu a jak go sprawdzilem to z elektryczneg punktu widzenia powinien byc ok a i co jest smieszne nie robi tego zawsze a po skasowaniu bledu jest spokoj na jakis czas. Wilkie pytanie czy komus z was sie cos takiego przydarzylo???? :a4fan: jakiekolwiek przydatne info mile widziane i z gory serdeczne dzieki

P.S ktos mi kiedys sprzedal temat ze moze mam cos fruwajacego w samochodzie lecz ta kwestia odpadla po dokadnym posprzataniu samochodu a problem dalej wraca okazjonalnie pozdro.

Opublikowano

Mialem podobny problem z samo wlaczajacym sie alarmem, ale nie mialem bledu czujnika ruchu. Moja rada sprubuj odlaczyc akumulator na minute i podlocz z powrotem u mnie pomoglo.

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam, mam podobny problem jak kolega kris_lpgcars, alarm potrafi sie sam wlaczyc bez przyczyny, otworze i zamkne auto a on znowu swoje :bicz2: pomocy

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

i ja sie podlacze do tematu bo mam te same objawy. nie sprawdzalem jeszcze na vagu lecz zauwazylem ze alarm najczesciej odpala jak auto stoi na sloncu i sie nagrzeje. jest to strasznie wkurzajace bo mam centralny na podczerwien i za kazdym razem musze leciec z drugiego pietra na parking zeby go wylaczyc :wallbash: sprobuje odlaczyc na chwile akumulator i zobacze co bedzie.

Opublikowano

W pierwszej kolejności proponuje rozłączyć krancówkę pod przednią maską bo to chyba jedyne miejsce gdzie w tych modelach fabryka nic nie zakładała (chyba że występuję wersja z lampką pod maską). Ale z reguły jest to najsłabsze miejsce alarmu.

Opublikowano

już był taki temat, trzeba posprawdzać czujniki alarmu

Opublikowano
W pierwszej kolejności proponuje rozłączyć krancówkę pod przednią maską bo to chyba jedyne miejsce gdzie w tych modelach fabryka nic nie zakładała (chyba że występuję wersja z lampką pod maską). Ale z reguły jest to najsłabsze miejsce alarmu.

Czy chodzi o ten "dzyndzel" ktory dociska maska jak sie ja zamyka? taki w gumce ochronnej, ida do niego 2 przewody.

Opublikowano

Można to tak nazwać. Oczywiście jest to moja sugestia

Opublikowano

po odlaczeniu tej koncowki jak narazie problem nie wystapil, no ale od tego czasu nie bylo jeszcze slonca:) Zauwazylem tez cos nowego: od chwili odlaczenia przy kazdym zamknieciu auta powiadamia mnie o tym syrena (ta w bagazniku) krotkim piknieciem (wczesniej byla cisza).

Opublikowano

Tak jak napisałem - to jest moja sugestia. Na poczatek proponuję przyjrzeć się temu wyłącznikowi czy nie jest zabrudzony, podrdzewiały, bo jeżeli tak to właśnie on może być przyczyną niesprawności. Może, i tego Ci życzę, usterka w ten sposób da się usunąć. W sklepie motoryzacyjnym taką krańcówkę kupisz za ok. 4 zł + 10 minut na założenie. Może warto spróbować. A co do sygnału z bagażnika to Ci nie pomogę bo ja czegoś takiego nie miałem.

Opublikowano

auto postalo dzisiaj na sloncu i znowu wyje :thumbdown:

musze wiec szukac gdzies indziej...

Opublikowano

Też alarm mi wyje bez powodu. Dzisiaj byłem u elektryka i zrobiliśmy prowizorkę. Obniżyliśmy czułość wstrząsówki i alarm już w ogóle nie wyje, chyba, że ktoś się będzie bawił przy statycyjce. Koszt 30zł, no, ale alarmu praktycznie nie ma :). Dla mnie na razie wystarczy, wycie jest gorsze. Może kiedyś się zabiorę za naprawę.