Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy w klubie jest ktoś, kto robi strony www

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

potrzebuje strone internetowa dla firmy czy mamy kogos co robi takie rzeczy?

Opublikowano

Ja dorabiam w tej branży :wink4:

Zależy czy to jakiś duży projekt czy prosta strona dla firmy z panelem administracyjnym. Co potrzebujesz?

Opublikowano

Przepraszam, że się trochę wbije koledze w temat. Ja potrzebuję wrzucenie jakiegoś fajnego projektu w joomli i zrobienie mi panelu administratora. Reszte (robienie zakładek, wstawianie zdjęć) ogarniam sam. Ile by to kosztowało ? :)

Opublikowano

Przepraszam, że się trochę wbije koledze w temat. Ja potrzebuję wrzucenie jakiegoś fajnego projektu w joomli i zrobienie mi panelu administratora. Reszte (robienie zakładek, wstawianie zdjęć) ogarniam sam. Ile by to kosztowało ? :)

Ja jesli robie to raczej od podstaw projekt w php z elementami skryptów dlatego w duze projekty sie nie bawię ze względu na mała ilość wolnego czasu.

Opublikowano
Opublikowano

Ja stanowczo odradzam :) Jeżeli chcesz zapłacić 2000zł za szablon strony he którego używa 10 czy 20 innych firm .... to właśnie zgłoś się do IM :)

Opublikowano

Ja stanowczo odradzam :) Jeżeli chcesz zapłacić 2000zł za szablon strony he którego używa 10 czy 20 innych firm .... to właśnie zgłoś się do IM :)

:polew: :polew: Niestety większośc takich firm włsnie tak się obchodzi z klientem, łyka kase za coś czego tak na prawde sama nie zrobiła :gwizdanie: Bo gdyby przynajmniej robili na swoich szablonach to by jeszcze uszło :gwizdanie:

Opublikowano

:polew: :polew: Niestety większośc takich firm włsnie tak się obchodzi z klientem, łyka kase za coś czego tak na prawde sama nie zrobiła :gwizdanie: Bo gdyby przynajmniej robili na swoich szablonach to by jeszcze uszło :gwizdanie:

w firmie jest zatrudniony grafik,ktory robi wg wlasnego pomyslu.Przed realizacja wszystko musi zatwierdzic nabywca.

To nie jest moja firma.Korzystałem z ich uslug i jestem bardzo zadowolony.Ceny tez maja przystepne,

Opublikowano

w firmie jest zatrudniony grafik,ktory robi wg wlasnego pomyslu.Przed realizacja wszystko musi zatwierdzic nabywca.

To nie jest moja firma.Korzystałem z ich uslug i jestem bardzo zadowolony.Ceny tez maja przystepne,

Zjednoczenie.com - jedyna trójmiejska firma która robi porządną robotę ... sam jestem grafikiem freelancerem i pracuję w dużej korporacji rynku IT korzystamy wielokrotnie z usług różnych firm ... IM na pewno nie jest polecana nigdzie :) Strona WWW to inwestycja i jednym z ostatnich punktów, którym kieruje się przedsiębiorca dbający o wizerunek własnej marki jest, cena za taką usługę - niska cena = słaby jakościowo produkt ... żywotność takiej strony to kilka lat - wyrzucić 1200-2000zł bo taka jest średnia za wykonanie projektu w niszowych agencjach czy u garażowych projektantów to jak wyrzucić to w błoto .... dać 4-5 tyś. za produkt jakościowy serwisowany z supportem technicznym u firmy, która za rok nie zniknie z rynku - inwestycja udana.

Do autora wątku poszło już PW.

Opublikowano
  • Autor

pany ja potrzebuje prostą stronę :hi:

Opublikowano

morsdicti odpaliłby ci od razu portal jak Microsoftu :polew: :polew:

Prosta strona jest do zrobienia. Ale jak móiłem zajmuje sie tym po godzinach i nie dostaniesz odemnie rachunku na to bo nie prowadze działalności.

Opublikowano

Prosta strona jest do zrobienia. Ale jak móiłem zajmuje sie tym po godzinach i nie dostaniesz odemnie rachunku na to bo nie prowadze działalności.

Prosty biznes - prosta strona to i proste zyski i brak funduszu na inwestycje :) proste nie he

Opublikowano

Prosty biznes - prosta strona to i proste zyski i brak funduszu na inwestycje :) proste nie he

Ja to w 100% rozumiem. :good:

Ale kolega zaznaczył że zalezy mu na prostej stronie. Co nie znaczy że "prostej" to badziewnej.

W stronach małych firm nie chodzi o to by strona byla z przepychem tylko z glowa zrobiona. Ma w pełni prezentować wizerunek firmy i byc bardzo intuicyjna by klient wchodząc nie zgubił się tylko jak najprościej dostał to czego chce i żeby zwrócił uwage na najwazniejsze oferty i newsy.

A żeby to osiagnąc nie potrzebna jest strona www za 5tys zł tylko włąsnie "prosta" strona zrobiona przez kogoś z głowa i dobrym wyczuciem.

Takie jest zycie że w tej chwili bardziej liczy się chwytliwy pomysł niz przepych.

Na duże skomplikowane strony moga sobie pozwolic większe firmy które mają z tego naprawde pozytek. Np wprowadzając funkcje sklepu internetowego, forum itp.

Jeśli źle mówie kolego morsdicti to mnie popraw :notworthy:

Opublikowano

Ja to w 100% rozumiem. :good:

Ale kolega zaznaczył że zalezy mu na prostej stronie. Co nie znaczy że "prostej" to badziewnej.

W stronach małych firm nie chodzi o to by strona byla z przepychem tylko z glowa zrobiona. Ma w pełni prezentować wizerunek firmy i byc bardzo intuicyjna by klient wchodząc nie zgubił się tylko jak najprościej dostał to czego chce i żeby zwrócił uwage na najwazniejsze oferty i newsy.

A żeby to osiagnąc nie potrzebna jest strona www za 5tys zł tylko włąsnie "prosta" strona zrobiona przez kogoś z głowa i dobrym wyczuciem.

Takie jest zycie że w tej chwili bardziej liczy się chwytliwy pomysł niz przepych.

Na duże skomplikowane strony moga sobie pozwolic większe firmy które mają z tego naprawde pozytek. Np wprowadzając funkcje sklepu internetowego, forum itp.

Jeśli źle mówie kolego morsdicti to mnie popraw :notworthy:

Jak najbardziej masz rację :) Tylko, że chciałem zaznaczyć - że strona wykonana za 500zł przez garażowego projektanta studenta nigdy nie będzie wykonana profesjonalnie i ze smakiem, sam w swojej pracy jestem zwolennikiem minimalizacji i prostoty - bo strona ma działać, sprzedawać, firmować produkt itd ... a nie błyszczeć i powalać funkcjonalnościami i zastosowaniem nowych technologii (Zależnie od branży).

Uważam, że lepiej jest doinwestować te parę złotych i zapłacić profesjonalnej firmie niż wywalić 500-700zł bo tak cenią się fachowcy z ogłoszeń na trojmiasto.pl etc ... strona WWW to nie tylko jej wygląd ale też całą masa otoczenia (począwszy od w pełni poprawnego, semantycznego i zrozumiałego dla wyszukiwarek kodu itd itd ...) - strona nie nadająca się do prawidłowego zindeksowania w jakiejkolwiek wyszukiwarce (a takie otrzymujemy od projektantów za 500zł bo oni sami nie wiedzą co zrobili, po prostu liczy się frontend i to co użytkownik dostaje "na twarz" nic więcej) nie ma racji bytu to tak jakbyśmy nadrukowali 10 000 wizytówek a nie mieli ich komu rozdawać - sens ? no nie ma ... strona WWW to też zbiór masy zasad usability - jeżeli jest mało użyteczna - przy wysokiej konwersji czasu do wygodnictwa przeciętnego internauty - jeżeli nie przeklika się przez nią w ciągu pierwszych 2 minut - nigdy więcej na nią nie wróci - za 500-700zł nie dostaniesz tego niestety :)

Dlatego reasumując o wiele większą korzyść przynosi podwojenie czy potrojenie kwoty 500zł na przestrzeni czasu i zapłacenie za profesjonalny projekt dla profesjonalisty niż wywalenie 500zł jednorazowo ...i tylko jednorazwo bo strona nie ma racji zaistnieć na dalszych płaszczyznach - nie zwróci się inwestycja a już na pewno strona nie zarobi na siebie (logicznie jedno wynika z drugiego:) )

Reasumując raz jeszcze :) jeżeli nie stać kogoś na wydatek 1500zł na projekt strony WWW (prostej, ale w pełni zgodnej ze standardami i zarabiającej) to nie widzę głębszego sensu w inwestowanie w stronę WWW w ogóle :) dlaczego ? kiedyś rozmawiałem z klientem i zadał mi pytanie "a po co mi ta strona, skoro nikt i tak nie wie, że ja ją tam mam" - i tu jest chyba odpowiedź na to dlaczego - zamawiając projekt u garażowego webdevelopera, który zamieści stronę na darmowym serwerze etc ... nawet jeżeli będziemy meli domenę z regionalną lub ogólnopolską końcówką ... strona nigdzie nie dotrze ... samo się nie zrobi. To tak jakby wykupić ogłoszenie o sprzedaży paszy dla zwierząt w tygodniku miłośników sztuki szydełkowania ... strona nic nie sprzeda. Zarabianie przy pomocy strony internetowej - sprzedaż własnego lub obcego produktu za jej pośrednictwem lub też przyciągnięcie % klientów przychodzących do firmy realnie "ze strony www" to inwestycja o wiele wieksza niż nawet 5 tyś za sam projekt i jego wdrożenie :)

Zaraz pewnie będzie atak na moją osobę :) że gadam bzdury itd ... że przecież adres do strony WWW będzie na wizytówkach, bilbordach, w gazetach ... i ludzie będą wchodzić .... tak tylko kupujesz stronę WWW aby ją reklamować na wizytówkach, bilbordach i w gazetach ? czy z założenia powinno być odwrotnie :) ?