Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 APS] Audi 2,4 Benzyna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem zainteresowany kupnem Audi B5, i teraz moje pytanie, jak silniki 1,8 1,8T i 2,4 sprawuja sie na LPG, oraz ogolnie na co zwrocic uwage przy kupnie, co jest minusem a co plusem tego auta, wszystko, dodam ze jestem GOLY w tym temacie, jedyne co mialem wspolnego z a4 to brata 1,8T w angliku 3 lata temu ponad ;) i nic wiecej, Pozdrawiam

Opublikowano

ja mam 2,6 quattro pali mi tak mieszanie 12 l gazu a trasa 10 l a wzimie jak byly -10 to 17 l gazu jesli ci nie bedzie przeszkadzac to bierz 2,4 v6. slyszalem ze 1,8t pala prawie co 2,6 jesli chcesz taniej jezdzic to 1,8 trasa 9 l a miasto 12 do kupna wes cobie znajomego mechanika to ci doradzi

Opublikowano

2.8 30v :good: najlepiej w Quattro

Opublikowano

Wszystkie silniki bardzo dobrze znoszą LPG. Ja osobiście też bym preferował 2.8 z quattro. V6 mają to siebie że są bardzo elastyczne i no i mają świetny dźwięk :good:

Opublikowano

czy 2.4 30v czy 2.8 30v to dźwięk ten sam. Oba palą podobnie a 2.8 troszkę dynamiczniejszy ale 2.4 też daje frajdę z jazdy szczególnie w połączeniu z Quattro :) Podczas wyboru kieruj się stanem technicznym :)

Opublikowano

2.8 30v :good: najlepiej w Quattro

Dobrze mówi :good: Wiem coś o tym. Czasem śmigam Passatem 2.8 4Motion.

Opublikowano

mi mój gazownik mówił że najlepiej 1,8T znoszą choć w moim nie narzekam a jak w opisie 2.4 v6 30v pali w przedziale 13-16 l gazu w mieście zalezy jaki mróz, moj brat posiada taki sam od 3 lat tylko sedan pali mu 11 na trasie w lato gazu!!!!

Opublikowano

Jeśli zakładasz gaz to nie masz co się zastanawiać- bierz V6 :good:

Opublikowano

... i to 2.8 quattro. Nie żałuj 2l gazu - to tylko 5zł na 100km, a radość z jazdy bezcenna :>

Opublikowano
  • Autor

Oglądałem 2 egzemplarze, jeden z allegro, jeden przypadkowo znaleziony po znajomosci mi kolega pow ze ktos tam ma do sprzedania, oba byly porazka pod wzgledem technicznym, a wiec odpadlo, nie bylem przygotowany na 2,8 czy 2,4 czy cokolwiek chcialem AUDI A4 ;D no i ogl kilka dieselkow, kilka benzynowych no i b+lpg ale padlo wkoncu na AHU 90 PS ;D szalu nie ma, ale kiedys napewno bedzie wiecej mocy, narazie auto potrzebuje do przemieszczania sie ;D