Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Wtyski AFN vs. ASV które wybrać do 1Z 90KM po chipie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

bede :th:

a tak troche OT, czy jest mozliwosc sprawdzenia w jakim stanie sa wtryski na VAGu ? chodzi mi to jakie wartosci powinny miec, a jakie mają ?

logi statyczne z bloku [013] granica akceptowalnosci +/- 2mg/R [im blizej zera tym lepiej]

Opublikowano
  • Autor

Ja mam za 700zl kpl od AHF z kwadratowa wtyczka. Wtryski wyjete z auta klienta przebieg 80tys km korekcja super.

Rob555, będa pasować do mojego 1Z bez przerabiania (plug&play)?? Czy trzeba wtyczke przerobić?? Jak bardzo jest to skomplikowane???

Opublikowano

Rob555, będa pasować do mojego 1Z bez przerabiania (plug&play)?? Czy trzeba wtyczke przerobić?? Jak bardzo jest to skomplikowane???

Beda pasowac bez przerabiania.

Opublikowano
  • Autor

Beda pasowac bez przerabiania.

Rob555, jaki to jest silnik AHF??? Czy te wtryski sa podobne (chodzi mi o parametry) do ASV lub AFN

Opublikowano

Ja mam końcówki AHY i jest super. Jak pompiarz ustawiał ciśnienie to wstępne wychodziło 210 więc takie jak na ASV sprzedawca bardziej polecał mi AHY podobno wytrzymują większe moce były w tej samej cenie. Więc może AHY a nie ASV/AFN.

Opublikowano

Ja mam końcówki AHY i jest super. Jak pompiarz ustawiał ciśnienie to wstępne wychodziło 210 więc takie jak na ASV sprzedawca bardziej polecał mi AHY podobno wytrzymują większe moce były w tej samej cenie. Więc może AHY a nie ASV/AFN.

ale ty nie masz pewnie tak wysilonej pompy

ja chyba bede jednak szedł w kierunku AFNów, ewentulanie potem AHF lub ASV

Opublikowano
  • Autor

ale ty nie masz pewnie tak wysilonej pompy

ja chyba bede jednak szedł w kierunku AFNów, ewentulanie potem AHF lub ASV

Spanky, tez polecał AFN, podobno są lepsze do naszych starych kondonów (1Z)

Opublikowano

ale u Ciebie to jest inna bajka ... ;)

Twoja pompka to tłokorozdzielacz 11mm i dzieki niej masz taki wynik i mozesz miec o wiele lepszy... [wymienic turbulum i dodac wiekszy IC]

Opublikowano
  • Autor

Spanky, można wymienić same końcówki wtrysków?? Czy da to taki sam efekt, jak wymiana całych wtrysków??? :notworthy:

Opublikowano

Spanky, można wymienić same końcówki wtrysków?? Czy da to taki sam efekt, jak wymiana całych wtrysków??? :notworthy:

można .... przyrost tez bedzie

p.s choc ja zawsze bylem zwolennikiem wymiany calych wtryskow na nowe... ;)