u571 Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 Mam prośbę o pomoc. Moja skrzynka terkocze przy przyspieszaniu. Na 1wszym, drugim i trzecim biegu, głośno, na 4 i 5 delikatnie. Taki turkot, jakby diesel albo traktor jechał(poza normalnym dzwiekiem silnika i szymem opon). Mech, powiedział, że skrzynia biegów i zebty powoli szykował sie do naprawy tego elementu. I teraz pytanie? Czy warto ryzykować i kupować uzywke(przyzwoite ceny) i teorertycnie moze byc tanio. Jesli tak, to gdzie szukac wiarygodnych źrodeł z używkami? Czy lepiej regenerować, jesli tak to gdzie można szukać dobrego i posiadającego przyzwoite ceny zakłądu zajmującego się tym? Najlepiej w okolicach Warszawy? Pozdrawiam! [mod]Gdzie jest prefix!!!! - poprawione[/mod]
MATIUS Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 ja bym celował w używkę anglik robitek oczywiście z gwarancją rozruchową
SotoM Opublikowano 8 Lutego 2011 Opublikowano 8 Lutego 2011 powiem ci ze u ciebie poleciały ewidetnie łozyska w skrzyni. prawdowpodobnie na wałku posrednim. koszt łozyska do cos 200zł jak zmieniac to wszystkie. + robota + olej jestem za wymiana na drugą.
Rekomendowane odpowiedzi