Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHL] Centralny nie działa z pilota po wymianie pompki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Doszła dzisiaj do mnie nowa pompka. Czasy otwierania i zamykania są króciótkie, działa bardzo dobrze. Problemem jest to, że nie mogę otworzyć centralnego z pilota. Oznaczenia pompki są identyczne. Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć, czy wystarczy , że wyciągnę baterię kluczyka i później przeprowadzę synchornizację czy lepiej przełożyć do sprawnej pompki moją elektronikę co działała z pilotem w starej? Napomknę, że to wyjście z podmianka elektroniki to tak mi nie na rękę bo wolałbym już nie rozbierać tych pompek, żeby nie narobić bałaganu chociaż wiem , że wchodzi tu w grę przelutowanie przewodów silniczka i tej tasiemki, łacznie chyba 5 punktów lutowniczych. Mam tylko jeden kluczyk z pilotem, plus zwykły i też się zastanawiam jakby orzebiegła synchronizacja kluczyka. Miał może ktoś taki przypadek?

Opublikowano

Witam

Właśnie wczoraj wymieniałem u siebie pompkę centralnego zamka z końcówką K :)

Musisz teraz zaprogramować twoją elektronikę kluczyka do nowej elektroniki pompki.

Tu pozwolę sobie wkleić opis kolegi "mcm" z klubu żebyś nie musiał długo szukać, u mnie zadziałało bez problemu:

- Dowolny kluczyk samochodu włożyć w wyłącznik zapłonu i włączyć zapłon

- Dodatkowym kluczykiem zamknąć drzwi kierowcy lub pasażera. Wyjąć kluczyk (celowe jest zamknięcie za pomocą tego kluczyka, którego kod ma zostać zapamiętany)

- Kluczyk, którego kod ma zostać wprowadzony do urządzenia sterującego skierować na czujnik podczerwieni i krótko nacisnąć na przycisk nadawania jeden do czterech razy. W celu wprowadzenia danych do pierwszej komórki nacisnąć przycisk jeden raz, do drógiej - dwa razy itd. Nadawanie kolejnych impulsów nie może odbywać się szybciej niz co jedną sekunde. Każdy impuls jest potwierdzany sygnałem dźwiąkowym alarmu.

- Po przerwie 5 sekund od ostatniego nadania impulsu ponownie nacisnąć na chwile przycisk nadawania. Samochód zostanie odblokowany i przebieg programowania pamięci jest zakończony.

Zakonczenie procesu programowania musi nastąpić w przeciągu 30 sekund od zamknięcia samochodu (punkt 2). W przeciwnym przypadku należy proces powtózyć przez ponowne zamknięcie drzwi kierowcy lub pasażera obok kierowcy.

Uwaga

Opisany proces należy przeprowadzić dla każdego kluczyka. Jeżeli nie wiemy, która komórka pamięci jest wolna ( na przykład przy kluczyku zapasowym), to należy ponownie wprowadzieć do urządzenia sterującego kody wszystkich kluczyków.