Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] 20 piknięć

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie mam pytanko do was a mianowicie co oznacza 20 pikniec po wlaczeniu samochodu lub 3 piknięcia po wyłączeniu silnika, no i odrazu co moze byc przyczyna ze auto nie trzyma stałych obrotów tylko skacze pomiedzy 800 a 1100 zaznaczam ze kable wymieniłem na beru i świece na ngk no i jak stoi na światłach to czuc troche benzyną wydaje mi sie ze to wina przepływomierza

Z gory dziekuje za odpowiedź[br]Dopisany: 10 Luty 2011, 20:35_________________________________________________Chiałbym dodać że dzisiaj zdarzyło mi sie to na wyłączonym silniku

Opublikowano

W innych watkach ludzie pisali ze jak im falowaly obroty to przepustnica do czysczenia i oczywiscie adaptacji :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Podepnij Vaga, być może coś ujawni.

Przyczyna falowania obrotów może być zabrudzona,uszkodzona przepustnica,uszkodzona sonda lambda,nieszczelny dolot oraz przepływomierz,

uszkodzona odma.

Filtry nowe?

Opublikowano
  • Autor

Filtry wymieniłem wszystkie jakiś tydzień temu,ale chyba jednak bede musiał podłączyć go pod kompa

Opublikowano

Ale jakich piknięć bo nie kumam ? takich jak się zapala rezerwa i jest pisk ? to 20 aż Ci piszczy po włączeniu auta ?

Obroty na obrotomierzu falując między 900 a 1000 nawet troche ponad 1000 ... w rzeczywistości skaczą o 25-30 ... (zobacz na vagu podpiętym) - licznik nie koniecznie dobrze pokazuje - wahania do 50 obr/min są normalne i jeżeli występują i wszystkie czynności aby temu zapobiedz zostały wykonane i dalej występują wahania to już ich niczym nie zlikwidujesz taka żywotność silnika niestety i tak będzie.

W książce od nowej Skody Octavi piszą , że obroty moga wahać się w granicach 20-30 obr/min :) od nowości (benzyna).