Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Rejestracja angoli w Niemczech??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie dawno obiło mi sie o uszy , że w Niemczech można rejestrować Angliki?? (Mogę sie mylić)

Choć zbyt wiele ich tam nie jeżdzi, gdyby tak było.

A gdyby tak było to czy można by było zarejestrować auto u naszych sąsiadów ( warunek pobytu i zameldowania)

Np. ciotka itp.

Ubezpieczać i przeprowadzać przeglądy w niemczech, lub innym kraju a śmigac po Kraju PL?

Tylko jakie są koszta ubezpieczalni czy to sie opłaca?

---- minusem jest komfort jazdy WYPRZEDZANIE !!

+++ jest koszt zakupu auta.

Opublikowano

Powiem Ci że takie jest prawo UE i my też w sumie musimy się do niego dostosować. Tylko prawo prawem ale nie wiem czy jadąc swoim pasem chciałbyś widzieć jak co drugi kierowca wyjeżdża na Twój pas sprawdzając czy może wyprzedzić. W mieście problem znika ale na trasie :/

Moim zdaniem pomysł jest tragedią - Niemcy i cała Europa ma coś takiego jak autostrady co nam jak narazie jest prawie całkowicie obce. Wyobrażasz sobie ilu młodych ludzi jeździło by anglikami i wyprzedzało by wychylając całe auto na drugi pas ?

Ja bym bardzo sobie życzył tego żeby nasi szanowni politycy znaleźli jakiś kruczek żeby anglików nie można było rejestrować w PL - oby chociaż to im się udało.

Opublikowano

jezdziłem po Polsce,Niemczech,Francji i Holandii moim "angolem" i wyprzedzając-odsuwasz się od auta wyprzedzanego i już widać,czy ktoś nadjeżdża z naprzeciwka i czy możesz sie wychylić,potem tylko delikatnie sie wychylasz patrząc,co sie dzieje przed wyprzedzanym autem-i już wszystko jest jasne,z martwym punktem-przez lewe ramię-nie ma tego problemu,co po prawej stronie :cool1: parkowanie wygodniejsze... :cool1:

Opublikowano

Słuchaj Ty jeździsz dobrze tak, Tobie może to nie przeszkadza i może Ciebie mógłbym bez obaw zobaczyć w takim aucie. Ale czasami można zginąć z ludzkiej nieuwagi nawet jak masz kiere po lewej stronie. Może 100% ludzi z forum poradziłoby sobie z taką jazdą i wyprzedaniem.

Ale czy wyobrażasz sobie rozwścieczonego 18-latka który dostał prawo jazdy 2 dni temu wsiada w mocnego anglika i wyprzedza a Ty jedziesz z naprzeciwka z rodziną ? Zero umiejętności, mocne auto i jego umiejętność wyprzedania gdy siedzi po prawej stronie ? Fantazja ogromna ale umiejętności jazdy z kierą po lewej stronie małe a co mówić po prawej. Wiadomo anglik = mniej $ dla młodych raj ale czy dla innych ?

Ja jestem za rejestracją ale kierowca jadący takim autem musi mieć doświadczenie w prowadzeniu auta.

Opublikowano

Słuchaj Ty jeździsz dobrze tak, Tobie może to nie przeszkadza i może Ciebie mógłbym bez obaw zobaczyć w takim aucie. Ale czasami można zginąć z ludzkiej nieuwagi nawet jak masz kiere po lewej stronie. Może 100% ludzi z forum poradziłoby sobie z taką jazdą i wyprzedaniem.

Ale czy wyobrażasz sobie rozwścieczonego 18-latka który dostał prawo jazdy 2 dni temu wsiada w mocnego anglika i wyprzedza a Ty jedziesz z naprzeciwka z rodziną ?

w Anglii bez problemów można rejestrować auta z lewą stroną i nie powoduje to wzrostu wypadków na drogach,choc młodociani kierowcy sa równie zafascynowani szybką jazdą,co w Pl,poza tym bez różnicy,czy ma kiere z prawej strony,czy 200 koni pod maską-jak ma sie rozbić-to to zrobi i z kierą po lewej stronie-więc Twoje argumenty -niestety,ale nie przekonują mnie,bo statystycznie więcej wypadków powoduje pijany kierowca,niż małolat z prawkiem od dwóch dni :wink4:
Opublikowano

Nie chce Cie przekonywać do swoich opinii - ale mam tak samo do nich prawo jaki i Ty :) dla mnie różnicą jaka jest w prowadzeniu auta na trasie w Anglii i w Polsce jest autostrada i tego się będę trzymał. Jednak na autostradzie moim zdaniem można siedzieć po prawej lewej czy po środku w PL na naszych drogach moim zdaniem lepiej żeby taki 18latek siedział po lewej stronie. Statystycznie masz ubezpieczenie większe dla osób do 25 roku życia więc to też o czymś świadczy. A prowadzenie po pijaku to błąd przyzwolenia społecznego na takie zachowania.

Opublikowano

jedno pytanie-jezdziłeś anglikiem po Polsce?

Opublikowano

Jestem szczery - i powiem że nie jeździłem. Może to zostanie źle odebrane bo powinno się mówić tylko o tym co się zna. Ale ja nie mówię tutaj o mnie czy o Tobie czy o innych kierowcach którzy prezentują jakiś poziom ja bym się bał o ludzi którzy mają małe pojęcie o jeżdżeniu autem a wsiadają do anglika. Ja mam na myśli ludzi którzy boją się wyprzedzać z kierą po lewej stornie a co mówić po prawej lub o grupie której się wydaje że są władcami dróg a prawko mają rok - taki jest sens mojego myślenia. A powiem Ci że dla takich grup były by w większości te auta. Dla młodych ludzi liczy się kasa i ,,szpan,, dorosły człowiek może sobie pozwolić na zakup europejskiego auta i nie sądzę żeby aż tak bardzo interesowało go zarejestrowanie anglika w PL. Ale młodych z mniejszym portfelem owszem.

Opublikowano

Jestem szczery - i powiem że nie jeździłem. Może to zostanie źle odebrane bo powinno się mówić tylko o tym co się zna. Ale ja nie mówię tutaj o mnie czy o Tobie czy o innych kierowcach którzy prezentują jakiś poziom ja bym się bał o ludzi którzy mają małe pojęcie o jeżdżeniu autem a wsiadają do anglika. Ja mam na myśli ludzi którzy boją się wyprzedzać z kierą po lewej stornie a co mówić po prawej lub o grupie której się wydaje że są władcami dróg a prawko mają rok - taki jest sens mojego myślenia.

za bardzo uogulniasz problem,który właściwie nim nie jest,bo po pierwsze-kierując się zasadami rejestracji aut europejskich w UK-ubezpieczenie jest większe,więc analogicznie,jeśliby było to możliwe w PL-byłoby to samo,dodając do tego wyższe stawki za krótki staż,jako kierowca,plus cło-niesty,ale 18-latka utrzymanie auta wyszłoby tak samo,jak z kierą po lewej stronie,jak nie taniej... :wink4: kolejną rzeczą-to Prawo do mienia przesiedleńczego- nie możnaby zabronić tego,tylko z powodu kilku małolatów powodujących wypadki w takich autach[br]Dopisany: 12 Luty 2011, 23:50_________________________________________________http://rejestracjaautwersjaangielska.blog.onet.pl/

http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101015/AUTO/744580838

tutaj są ciekawe artykuły :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Prawo w Plosce zabrania rejestrowania Anglików ze wagledu na brak autostrad, a tam jest duża prędkość.

Gdyby Polska rozwijała sie jak inne kraje EU myślę że ie było by problemu!!!

Opublikowano

I podałeś argumenty które stawiają sprawę rejestracji aut z UK w PL w lepszym świetle w moim mniemaniu, jeżeli stawka ubezpieczania jest większa dla aut z kierą po lewej stronie w UK to w PL analogicznie będzie tak samo. Tak jak twierdzisz i masz racje to może odstraszyć potencjalnych młodych posiadaczy takich aut. Może się czepiam i jestem uparty ale czy na ubezpieczeniu golfa IV 1.9 TDI z kierą po prawej stornie czy po lewej w PL będzie taka duża różnica. Na audi A6 C6 z 3.0 TDI - tak, ubezpieczenie akcyzja (niewielu młodych ludzi stać na takie auta a jak stać to i kupią auto z kierą po lewej stronie).

Wiesz mi nie chodzi o wpieraniu Ci swoich przekonań ale dyskusja wygląda pozytywnie :hi:

Opublikowano

Wiesz mi nie chodzi o wpieraniu Ci swoich przekonań ale dyskusja wygląda pozytywnie

mi równierz nie zalezy,żeby sie spierać,tylko na zdrowy rozsądek to wezmy-czy auto ma kierę po prawej,czy po lewej-kierowca musi sie dostosować do Przepisów RD-jeśli nie widzi,czy może wyprzedzać-z pewnością wielu nie będzie :cool1:...stawiając w jednym rzędzie kierowcę-statystycznego ,normalnie rozwiniętego psychicznie 18-latka ,dziadka w kapeluszu w matizie,z kierą po "normalnej" stronie i sfrustrowanego korkami,zakazami i tachometrami kierowcę TIRa-to który stanowi większe zagrożenie i frustrację innych kierowców-ja bym na pierwszym miejscu ustawił kierowcę tira-wiadomo dlaczego,potem dziadka w matizie,który nie ma pojęcia o Ruchu drogowym,bo tym autem wyjeżdża raz na tydzień,a tak w ogóle,jest w posiadaniu Prawa jazdy od 40 lat,z czego zrobił ogółem 100tys kilometrów,przez całe życie-na końcu tej stawki ustawiłbym małolata,który mając równo pod sufitem-nauczy się oceniać warunki na drodze,możliwości auta i swoje,co w połączeniu da dobre rokowania dla polityków,którzy czepiają się jednego przepisu z zamierzchłych czasów,mówiącym o tym,że kierownica ma być po lewej stronie-wtedy nawet do Anglii wjeżdżać nikomu bez wizy nie można było-nie mówiąc o ściąganiu aut,czy próbie ich rejestracji
Opublikowano

zrobilem pare km po polsce anglikiem i da sie wyprzedzac i normalnie jezdzic a i nawet inni kierowcy sa bardziej zyczliwi, bo wiedza ze gowno widze, nikt nie mruga nie trabi. jesli nauczymy sie wyobrazji i wyrozumialosci to mysle ze i anglikiem da sie bezpiecznie jezdzic. a 18 latek moze spowodowac wypadek zarowno autem LHD jak i RHD.

:good:pozytywna dyskusja :good:

Opublikowano

Masz racje że się da bo jesteś doświadczonym kierowcą. Kiedy w Polsce będą autostrady a młodych zacznie się uczyć jeździć a nie zdawać egzamin na prawko to ja jestem za - można rejestrować i auta z UK. W sumie to sam jestem młody ale zaskakuje mnie Wasza wiara w tych ,,rozsądnych,, 18-sto latków. W sumie to dobrze ale ja bym się bał siebie parę lat temu za kółkiem dobrego angielskiego auta oczywiście patrząc z perspektywy kierowcy jadącego z rodziną z przeciwnego pasa ruchu. Nie wiem czy tylko ja miałem takie pierwsze kroki za kierownicą ale wiem że czasami ambicje są większe i umiejętności a przyznacie że jadąc autem z UK w PL trzeba się nimi troszeczkę wykazać ?

Opublikowano

czasami ambicje są większe i umiejętności a przyznacie że jadąc autem z UK w PL trzeba się nimi troszeczkę wykazać ?

dlatego przed zezwoleniem na rejestrację-trzebaby zadbać o restrykcje dla młodocianych kierowców,jak przez pierwsze dwa lata nie mógłby wozić pasażerów,czy jezdzić pod okiem doświadczonego kierowcy,wyższe ubezpieczenie i/lub ograniczenia co do mozności poruszania się autem z mocą np powyżej 100km-to wszystko jest stosowane w UK i się sprawdza