Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Głęboka prośba o analize błędów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć tydzień temu kupiłam a4 tak jak w opisie. Jest to moje pierwsze :a4fan: silnik 150 koni ale wydaje mi się że nie ciągnie całą mocą. Autko chodzi równo na całym zakresie obrotów, nic nie przerywa a mimo to po wciśnięciu gazu jedzie jakby miało 120km. Po diagnostyce wyskoczyły błędy:

16500 Obwód temperatury chłodziwa silnika - problem zakresu / działania

18010 Terminal 30 źródła zasilania (B+) - niskie napięcie

16706 Obwód wejścia silnika prędkości zapłonu / dystrybucji - brak sygnału

670 Czujnik położenia nastawnika przepustnicy - G127, Czujnik pozycji przepustnicy - G127

Proszę o pomoc co z tym zrobić czy jechać do jakiegoś speca czy może ktoś z okolic Krakowa mógłby coś doradzić. Z góry dzięki.

temat poprawiony

pre_pl

Opublikowano

16500 - dotyczy czujnika G62 (temp. płynu chłodzącego) - niedopuszczalna wartość sygnału. Możliwe uczkodzenie czujnika, zapewne auto też więcej pali. Sprawdz czy wtyczkę i styki jak po przeczyszczeniu nic to nie da czujnik do wymiany.

16706 - dotyczy czujnika G28 (obr. silnika) - brak sygnału. Możliwe uczkodzenie czujnik lub przerwanie w przewodzie, odpięcie wtyczki czy też zwarcie. Sprawdzić przewody biegnące do czujnika czy nie są uszkodzone, sprawdzić wtyczkę i styki. Jeśli nić z tego się nie znajdzie możliwe że czujnik również do wymiany.

18019 - generalnie dotyczy akumulatora i tego co związane z zasilaniem. Do sprawdzenie kable od akumulatora, sam akumulator (słaby), ładowanie (alternator).

odnośnie 00670 odeślę tutaj:

http://wiki.ross-tech.com/index.php/00670

musiała byś wstawić wszystko co przy tym błędzie VAG wyrzucił

Odnośnie czujników wszystko posprawdzaj jak powyżej następnie wykasuj błędy i w drogę ... ponowne podpięcie i spr. błędów. Wygląda jakbyś miała problemy z instalacją elektryczną ale nastaw się że może być potrzeba wymiany wspomnianaych czujnków.

Co do braku mocy - prawdopodobnie świadczy o tym błąd 00670.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za radę, w środę jadę do mechanika i zobaczę co mi on powie. Dam znać jak coś ustalę. Pozdrawiam.

• 1 rok później...
Opublikowano

u mnie błąd 670 to pokazał sie dopiero jak zaczeło sie szarpanie i falowanie obrotów, tylko ten jeden błąd dolega mojemu audikowi :(