Opublikowano 13 Lutego 201115 l Witam W mojej a4 1.8 Avant 2000r po wymianie klocków na nowe BOSCHA po skręceniu kierownicą w lewo zapala sie żółte kółeczko (o). Przeczytałem w książce, że to klocki się kończą więc sprawdziłem nowe klocki czy nie mają zwarcia. Okazuje się że klocki są ok. Kostki połączeniowe klocka z wiążką od komputera również są ok. Czy ktoś z kolegów się spotkał z podobnym problemem? Vag niestety nie pokazuje żadnego błędu. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
Opublikowano 21 Lutego 201115 l Tak też było i u mnie. U mnie okazało się że to przerwy w prawidłowym działaniu czujników ABS. Z przodu przechodzą przez kolumnę zawieszenia i gdzieś może się kabel przetrzeć. U mnie okazało się, że smar z łożyska poszedł na czujnik i dlatego czasami był ten problem.
Opublikowano 22 Lutego 201115 l Autor Dziękuję kolego za odpowiedz. Sprawdzę to i dam znać. Pozdrawiam
Opublikowano 23 Lutego 201115 l zobacz stan wszystkich czujników abs bo licho wie który to ( ew. przewody ). U mnie był problem z tyłu
Opublikowano 23 Lutego 201115 l miałem podobnie, czasami paliło się cały czas, a czasem jak skręcałem, okazało się że miałem zaśniedziały kabel od czujników klocków biegnący od kostki przy klocka do kostki która wchodzi przy nadkolu. sprawdzić można w dość łatwy sposób wystarczy rozłączyć czerwoną kostkę wchodzącą przy nadkolu i zrobić zworkę np. kawałkiem druciku, wtedy test czy się nie pali kontrolka i potem możemy brać się za wymianę odpowiedniego przewodu.