Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

olej w skrzyni biegow i filtr paliwa???? WHERE!!??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ale w każdym serwisie ci powiedzą jeśli skrzynia jest OK to oleju się nie wymienia i basta

Kazdy ma prawo do swojego zdania. Ja wymienilem i nie narzekam. :mrgreen:

Opublikowano
Ale w każdym serwisie ci powiedzą jeśli skrzynia jest OK to oleju się nie wymienia i basta

Kazdy ma prawo do swojego zdania. Ja wymienilem i nie narzekam. :mrgreen:

nie no spoko ja pamiętam jak miałem pierwszy samochód OPLA ASTRę to wymieniłem oliwe w skrzyni na syntetyk Castrola i po jakims krótkim czasie cos zaczęło żezić wieć szybko pogoniłem autko i już więcej przed orkiestrę nie będe wychodził jak mówią nie wymieniać to znaczy że wiedzą o czym mówią (nie dotyczy poważnego remontu skrzyni)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

a u mnie nie raz jedynka ciężko wchodzi i wszteczny.czy mam wymieniac olej albo dolac.troszke ta skrzynia jest spocona od dołu moze juz jest pusto w niej.jak sprawdza sie poziom oleju w skrzyni?

Opublikowano
jak sprawdza sie poziom oleju w skrzyni?

Przez otwor wlewowy z lewej strony skrzyni w okolicach oski. Poziom powinien byc ponizej krawedzi korka 7+/- 1mm.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mnie wlasnie na dniach czeka wymiana oleju w skrzyni biegow hmmm :???: chodzi o to ze cieknie lekko spod uszczelki (w miejscu gdzie cos w rodzaju trzpienia ktory wchodzi do skrzyni ...dobrze widoczne od spodu samochodu). Bede wymienial uszczelke wiec mechanik sprawdzil i powiedzial ze w sumie stan oleju jest na granicy dopuszczalnego (czyli dobrze byloby cos z tym zrobic .... zlac stary i wlac nowy :wink: )

Zastanawiam sie nad Motul'em-kolega polecil i bardzo zachwalal (dostepny na zamowienie ale ponoc "zaawansowany" tzn. uzywany w samochodach rally cross'owych)

MOTUL:

Specjalnie zaprojektowany do skrzyń biegów, w których ciężko zmienia się biegi, do wszystkich skrzyń biegów i hypoidalnych tylnych mostów, bez blokady mechanizmu różnicowego

Standardy: API GL4/GL5 MIL-L-2105D

Cena: 65pln / litr

Czy ktos ma moze Motul'ek w swojej Audzince :?:

Jakies info, wnioski :?:

Z gory dziekuje

Opublikowano

ciku, mozesz smialo lac ten olejek oby tylko 75W90. :mrgreen:

Opublikowano

Skoro tak mowisz to chyba rzeczywiscie tak zrobie ... pogadam jeszcze z mechanikiem :wink:

Dzieki za odp.