Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7] moja A4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ciekawy opis a i zdjęcia nie za specjalne- przyłóż się Kolego.

Opublikowano

...Dobra, po kolei.

W marcu ubieglego roku zakupilem poprzez znajomego posrednika audi a4 avant z kwietnia 2005 roku. Fura byla zarejestrowana w niemczech ale poprzedni wlasciciel (pierwszy) jezdzil nim po austri. Przebieg przy zakupie wynosil 134 tys km. Silnik diesla, skrzynie multitronic wymienilem na nową od razu po sprowadzeniu (2 lata gwarancji) O problemach z ta skrzynia jeszcze napisze . Na czarno to co mam ,na czerwono to czego mi najbardziej brakuje a/lub mam w planach zainstalować:

Z góry uprzedzam że mogę sie mylic i dlatego prosze w miare mozliwosci o korekty :)

Wyposażenie:

- wielofunkcyjna skórzana 4 ramienna kierownica, tempomat (świetnie sprawdza się w trasie, wiele funkcji i ergonomiczne położenie); moim skromnym zdaniem najlepsza kierownica jaką miałem przyjemność używać w klasie premium

- audi navigation plus z oryginalnymi mapami na cała europę z 2008r, telefon z bluetooth (z moja nokia e52 działa elegancko); w niemczech navi sprawdza się bez zarzutu, natomiast na naszych drogach bywa nieprecyzyjna jest mało elastyczna i czasami wprowadza w błąd. Ściagnalem najnowsza wersje z neta ale nie mam pojecia jak to wypalic zeby działalo. Generalnie AN+ daje dużo do wyposażenia wnętrza, do dzisiaj nie rozgryzlem wszystkich opcji (sterowanie glosowe navi,tv)

- wykończenie listwami plastykowymi w kolorze aluminium (tak myśle ze to nie jest aluminium)

- elektryczne lusterka; nie rozkminilem jak ustawić automatyczne składanie, jezeli ktos wie to prosze o porade. Mam wrazenie ze są lekko przyciemniane (tak jak lusterko na przedniej szybie)

- elektryczne szyby przednie; w tylnych brak elektryki nie jestem pewien dlaczego ale podejrzewam że niemiec od ktorego kupilem auto po prostu nie zamówil sobie takiej opcji, szyby są lekko przyciemniane. Brak szyberdachu - tego mi brakuje najbardziej, mysle o instlacji tego elementu ale niewiem czy jest to wykonalne. Nie mam również wiedzy jak włączyc domykanie szyb z pilota i jak uruchomić (i po co wogole jest) przycisk na pilocie z otwarta klapa tylnia.

- wizytownik i uchwyt na kubek - przydatna sprawa

- siedzenia podgrzewane, istnieje mozliwosc ustawienia elektrycznie roznych wariantów. Siedzenia uwazam osobiscie za bardzo wygodne i przy ostrej jezdzie dobrze trzymają

- 10 poduszek

- jasne wykonczenie sufitu; malo praktyczne

- zmieniarka na 6 płyt, lodówka (zaprojektowana na jednego browara 0,66 :) )

- roleta/zaslona na tylna szybę

- funkcja leaving home (?)

- czujnik parkowania tył

- kolorowy wyswietlacz przy zegarach (bodajrze nazywa sie to FIS), mozliwosc sterowania komputerem z kierownicy (ale to chyba standard)

- 2 strefowa klima

- ABS (Bosch)

- ESP (nie raz mi dupe uratowało)

Nadwozie:

- jasno niebieski metalik

- alu 16' z kompletem opon na lato i zime. zapomnialem symbolu opon ale sa sportowe

- bixenony + spryskiwacze

- ledy do jazdy dziennej i przeciwmgielne

Silnik +skrzynia:

- 2.0 TDI 140km , spalanie ok 7-8 litrów

- skrzynia multitronic, niestety obecnie mam powazny problem ze sterownikiem lub z czujnikami (pali mi 2 razy wiecej)

narazie tyle postaram sie jeszcze dorzucic jakies zdjecia. pozdrawiam [br]Dopisany: 15 Luty 2011, 09:01_________________________________________________

audi3.jpg

audi9.jpg

audi13.jpg

Opublikowano

ładne autko bo takie jak moje :> a kolor to mamy(quarzgrau) wyposażenie też podobne

co do siedzeń to właśnie takie same miałem i wymieniłem na półskóry z alcantrą bo tamte bardzo niewygodne i brak regulacji oprócz standardowych,dziwi mnie twoja dobra opinia o nich :shocked:

przycisk na pilocie z klapą otwiera sam bagażnik trzeba dłużej przytrzymać

co do szyb na korbę z tyłu :mysli: ja nic z tym nie robiłem bo i tak się ich nigdy prawie nie otwiera

Opublikowano

ładne autko bo takie jak moje :> a kolor to mamy(quarzgrau) wyposażenie też podobne

co do siedzeń to właśnie takie same miałem i wymieniłem na półskóry z alcantrą bo tamte bardzo niewygodne i brak regulacji oprócz standardowych,dziwi mnie twoja dobra opinia o nich :shocked:

przycisk na pilocie z klapą otwiera sam bagażnik trzeba dłużej przytrzymać

co do szyb na korbę z tyłu :mysli: ja nic z tym nie robiłem bo i tak się ich nigdy prawie nie otwiera

dzieki za info na temat kluczyka. skoro mamy takie samo autko to mam pare pytań :

1. Xenony...mrugają Ci ? Bywa tak ze przez dluzszy czas nic sie nie dzieje a bywa tez tak ze mrugaja jakby jakies przepiecia byly.

2. Skrzynia...od 2-3 tyg spalanie skoczylo mi do 12 litrow co przy wczesniejszych 7 jest porażką. w serwisie powiedzieli mi o jakis czujnikach do wymiany za 4 tys, tyle ze taka kase trzeba wylozyc na sterownik ktory wedlug nich jest ok. Skrzynia od dluzszego czasu pracowala mi co jakis czas w trybie awaryjnym. Miales podobne problemy?

3. Czy miales jakies usterki ktore mozna samemu naprawic. Pytam bo mam 2 swiece zarowe do wymiany i lewa poduszke silnika.

Pozdrawiam

Opublikowano

powiem tak- auto ma teraz 180 tyś.km przebiegu z czego od kupna w tamtym roku zrobiłem 15tyś i poza mało widocznym fisem gdy jest nie nagrzany w środku to żadnych problemów ani usterek z niczym nie miałem, za 10 tyś.km wym.rozrządu +olej w multitronicu ,spalanie w normie 6,5-8 .