Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] problem zprzełączeniem sie z PB na LPG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc klubowicze

prosze o porade, posiadam instalacje sekwencyjną SIROCCO. Montowana w maju tego roku wszystko grało do momentu aż sie ochłodziło na dworze mianowicie podczas przełaczania z PB na LPG na zimnym silniku jest kwestia jakby odcinało dopływ benzyny i chwile silnik nie dostawał wogóle gazu ,przy jezdzie w dół to koła napedzają silnik (gdy wcisne sprzegło to auto gasnie) i po chwili jest odczucie jak po koleii na cylindry jest podawany gaz. Dodam ze byłem u gaziarzy to zwiększyli temp. przełaczania z 25*C na 30*C ale to nic nie dało, zrobiłem mały test mianowicie rano po odpaleniu auta wyłączyłem LPG i dopiero jak na desce miałem temp. 80*C włączyłem na gaz i sytuacja jest ta sama chwilowy brak paliwa.

Opublikowano

Reduktor.

Pewnie się od naszego gazu iglica zabrudziła.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

moim zdaniem masz złe nastawy nakładania tj,przejścia benzyna/gaz

Opublikowano
  • Autor

Problemem była listwa wtryskowa MATRIX poszła do reklamacji chwilowo założyli mi wtryski VALTEK i nie ma problemu przy przełaczaniu z PB na LPG ale jest problem z odpaleniem samochodu po jezdzie na gazie musi długo krecić aby odpalić .

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Listwe matrix powinno się najpierw przemierzyć miernikiem , powinna mieć od 5 do 6 ohm. Jeżeli ma między 10 a 12 ohm , to dana sekcja jest upalona . Ale jeśli problemem było tylko 1 przejście , to na 100 % zaolejona litwa matrix , wystarczy ją rozebrać i umyć , i po temacie. Matrix jest 3 razy lepszy od walteka , ale pod warunkiem że jest czysta. Troche ratuje montaż odstojnika matrix zaraz za reduktorem który zbiera olej. A to że źle teraz zapala na BP , to jest oznaką niewłaściwej regulacji , sterownik ECU BP rostraja się , korygując sobie długoterminowe dawki paliwa , które zostają zapamiętane na drugi dzień. Po zmianie na velteki była zbierana mapa na próbie drogowej ? To podstawa !! I wcale nieprawda że autokalibracja wystarczy. Może i by wystarczyła , ale gdybyś jeździł bez dotykania pedału gazu :) Jeśli nie była zbierana mapa , to są partacze i tyle , i jeśli nie wiedzieli że matrixa się myje , to tym bardziej.

Opublikowano

A mi dziś właśnie pojawił sie podobny problem,po nagrzaniu się silnika i zapaleniu pomarańczowej kontrolki auto nie przechodzi na gaz :wallbash:po paru minutach zapala sie czerwona dioda i piszczy tak jak przy konczeniu sie gazu. jezdziłem do gazownika i powiedział że dopiero po podłączenia pod komputer bedzie mógł cos powiedzieć na ten temat,co gorsza musze czekac 5 dni :kwasny: na wizyte u niego. Może macie jakies sugestie ?

Instalacja gazowa sekwencyjna BRC - gas equipment