miron78 Opublikowano 28 Listopada 2007 Opublikowano 28 Listopada 2007 Tak na chwile obecną wygląda wykresik mojego programu, program narazie coprawda lajtowy ale różnica w jeździe jest naprawdę w pełni zadowalająca ( nie wiem czy mam się czego obawiać ale jego twórca chce mi wgrać na wiosnę mocniejszą jego wersję ) dla mnie teraz jest OK Dla zainteresowanych seria wyszła 188,4 Ps i 239,8 Nm
miron78 Opublikowano 28 Listopada 2007 Autor Opublikowano 28 Listopada 2007 też mi sie wydaje że bliska byłaś Poziek też chyba idealnie trafił hehe - co fachowe oko to fachowe oko a co do 1.8T to masz racje ( ja miesiąc wytrzymałem na jejżdżeniu w serii ) Kolejny konkurs zrobimy przed moim następnym wyjazdem do CompSportu a i przy okazji wielkie podziękowania dla Patryka który standardowo profesjonalnie jak i indywidualnie podszedł do mojej furki ( jak zresztą do wszystkich ) był ze mną kolega z A4 1.9tdi 110kucy 97r wyszło 143Ps i 310Nm :th:
poziek Opublikowano 29 Listopada 2007 Opublikowano 29 Listopada 2007 straty mocy na kołach bolą... program spoko, bardzo fajny przebieg, nawet delikutaśny overbooscik widzę że katalizator nadal jest...
miron78 Opublikowano 29 Listopada 2007 Autor Opublikowano 29 Listopada 2007 straty mocy na kołach bolą... program spoko, bardzo fajny przebieg, nawet delikutaśny overbooscik widzę że katalizator nadal jest... Poziek a my mamy jakiś wpływ na moc na kołach ( ile wam wyszło ) może się myle ale z tego co widzę to przy Q to normalna sprawa taka różnica, na papierku lepiej wychodzi ośka ale chyba mimo wszystko lepszym rozwiązaniem jest kupowanie Q nieprawda ?
rex Opublikowano 1 Grudnia 2007 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Miron, z czystej ciekawości : Duża jest różnica w tym jak chodzi ta i starsza fura?
poziek Opublikowano 1 Grudnia 2007 Opublikowano 1 Grudnia 2007 straty mocy na kołach bolą... program spoko, bardzo fajny przebieg, nawet delikutaśny overbooscik widzę że katalizator nadal jest... Poziek a my mamy jakiś wpływ na moc na kołach ( ile wam wyszło ) może się myle ale z tego co widzę to przy Q to normalna sprawa taka różnica, na papierku lepiej wychodzi ośka ale chyba mimo wszystko lepszym rozwiązaniem jest kupowanie Q nieprawda ? Nie mamy na to wpływu... U Norbiego w B5 jest ponad 88KM strat
miron78 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2007 Miron, z czystej ciekawości : Duża jest różnica w tym jak chodzi ta i starsza fura? Kurcze Rexiu i to jest dla mnie najwieksza zagadka.W zielonym jakoś tak miałem wrażenie że te auto ma niesamowitą moc (zrywanie pakci na 2 biegu, unoszący się przód przy wdepnięciu pedału, wciskanie w fotel no i odgłos silnia ) a tu skolei Quattro czyli jakoś równomiernie przyśpiesza, brak efektu unosznia sie przodu przy butowaniu, brak uślizgu kół, dużo lepiej wyciszony, no i taki bardzie mruczący wydech ale brak odgłosu wysiłku silnika no i waga oczywiście dużo większa.Raczej niema możliwości żeby zielony miał jakieś szanse utrzymania sie przy tylnym zderzaku mojej B6 ale w B5 bardziej kuce przenosiły sie na odczucia kierowcy ( zapewne będę miał okazje to stane na kresce z zielonym to sobie porównam jak to wychodzi na drodze - dla mnie B6 w mojej wersji to taka drogowa amfibia we wnętrzu której zbyt dużo się nie dzieje a moc zbytnio nie jest odczuwalna zato jest bardzo zauważalna ( na zegarach ) a w dodatku jest autem pewnie sie prowadzącym - to tyle ( kurcze to sie rozpisałem....... )
rex Opublikowano 2 Grudnia 2007 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Miron, z czystej ciekawości : Duża jest różnica w tym jak chodzi ta i starsza fura? Kurcze Rexiu i to jest dla mnie najwieksza zagadka.W zielonym jakoś tak miałem wrażenie że te auto ma niesamowitą moc (zrywanie pakci na 2 biegu, unoszący się przód przy wdepnięciu pedału, wciskanie w fotel no i odgłos silnia ) a tu skolei Quattro czyli jakoś równomiernie przyśpiesza, brak efektu unosznia sie przodu przy butowaniu, brak uślizgu kół, dużo lepiej wyciszony, no i taki bardzie mruczący wydech ale brak odgłosu wysiłku silnika no i waga oczywiście dużo większa.Raczej niema możliwości żeby zielony miał jakieś szanse utrzymania sie przy tylnym zderzaku mojej B6 ale w B5 bardziej kuce przenosiły sie na odczucia kierowcy ( zapewne będę miał okazje to stane na kresce z zielonym to sobie porównam jak to wychodzi na drodze - dla mnie B6 w mojej wersji to taka drogowa amfibia we wnętrzu której zbyt dużo się nie dzieje a moc zbytnio nie jest odczuwalna zato jest bardzo zauważalna ( na zegarach ) a w dodatku jest autem pewnie sie prowadzącym - to tyle ( kurcze to sie rozpisałem....... ) Oj, dziękuję Odpowiedź maksymalnie satysfakcjonująca
Rekomendowane odpowiedzi