Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Wentylator ciągle się kręci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wyżej napisałem. na postoju też może być pewnym odnośnikiem i jak najbardziej w TDI-kach.

Nie pisałem o max nawiewie i -20s tylko o normalnej pracy nadmuchu i temperatury - czyli 22 i 2-3 kreski nadmuchu przy przecietnym mrozie -5

To jest logiczne że jak dam max temp czy też 25s i nawiew ustawie na 2/3 lub max to temp spadnie i tu nie ma bata aby bylo inaczej.

Błąd na budziku jest jak najbardziej i tu też się zgodzę. I zgodzę się również, że przy plusowych temp i zerowych oddawanie ciepła jest inne jak i inna jest w tym momencie sprawność termostatu.

Nagrzewnica drożna niestety :cool1:. Na sprawnym termostacie przy takich temp jak panują aktualnie, i tych parametrach które podałem termostat powinien trzymać ok 90s (nie bądźmy malostkowi i pisząc 90s zawsze istnieje jakaś tolerancja nawet jak piszesz 9s na budziku ). Np: załóżmy że po podpięciu waga temp robocza płynu podczas jazdy wynosi 90.9s a po 10min pracy silnika na b.jalowym temp spada do 80 - 75s przy delikatnym nagrzewaniu i 2-3 kreskach nadmuchu przy temp zew do -7. Wg mnie jest to pewien sposób zdiagnozowania czy termostat trzyma w miarę dobrze czy też nie.

Inaczej sprawa wygląda przy dużych mrozach jak i dodatnich temperaturach - wówczas oddawana temp jest znacznie rożna i zgodzę się z Tobą że zdiagnozowanie jednoznacznej sprawności może być b.trudne bądz niemożliwe