Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[A6 C5] Demontaż lampy przedniej.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z jedną z soczewek, w lewym reflektorze tak jak w temacie A6 C5 lampy ksenonowe, mam oberwany jeden z zaczepów mocujących soczewkę. Chcialbym to w jakiś sposób skleić ale w żaden spsob po zdjęciu dekla od strony silnika nie moge dostać akurat do tego elementu. Jesli wymontuję refletktor taka możliwość będzie. Problem jednak w tym, że nie wiem czy jest taka możliwość, żeby go wyciagnąć bez wyciągnięcia calego zderzaka:(. Sprawa się troche komplikuje. Może komuś się udało, ewentualnie ma jakieś wskazówki, na temat demontażu lampy.Jest to ksenon audi a6 strona kierowcy.

Za wszelkie wskazówki z góry dzieki.

Pozdrawiam Paweł

Opublikowano

Bez zdejmowania zderzaka będzie trudny dostęp do wkrętów mocujących lampę na dole

a6nf2.th.jpg

Opublikowano

Bez zdejmowania zderzaka będzie trudny dostęp do wkrętów mocujących lampę na dole

a6nf2.th.jpg

zaden problem , wygimnastykowane raczki i schodzi jak malina :P Ja u siebie sobie poradzilem :)[br]Dopisany: 29 Listopad 2007, 11:58 _________________________________________________

Witam

Mam problem z jedną z soczewek, w lewym reflektorze tak jak w temacie A6 C5 lampy ksenonowe, mam oberwany jeden z zaczepów mocujących soczewkę. Chcialbym to w jakiś sposób skleić ale w żaden spsob po zdjęciu dekla od strony silnika nie moge dostać akurat do tego elementu. Jesli wymontuję refletktor taka możliwość będzie. Problem jednak w tym, że nie wiem czy jest taka możliwość, żeby go wyciagnąć bez wyciągnięcia calego zderzaka:(. Sprawa się troche komplikuje. Może komuś się udało, ewentualnie ma jakieś wskazówki, na temat demontażu lampy.Jest to ksenon audi a6 strona kierowcy.

Za wszelkie wskazówki z góry dzieki.

Pozdrawiam Paweł

A mozesz to pokazac dokladnie o co ci chodzi, bo ja u siebie tez mialem "zerwany zaczep" w srodku a okazalo sie ze to jest na wcisk :) a mordowalem sie chyba pol dnia :)

Opublikowano

no wlasnie nie bardzo moge bo nie widze tego i nie mam jak tego zrobic a i dobrze nie widac. ale soczewka drzy na nierownosciach jak strobo, a jak zdjalem obudowe i poruszajac elementem w ktorym zamocowana jest soczewka, widcznie rusza sie od dolu, ma zdecydowany luz co na drugim reflektorze nie ma tego objawu.moje podejrzenie jest takie ze oberwany jest plastik do ktorego jest przykrecona soczewka, a jak w rzeczysistosci to jest to dowiem sie jesli uda mi sie wyciagnac lampe.z pewnoscia wykluczam zle zamocowanie zarowki i slabo przykrecona lampe. Nawet na postoju jesli pukne w lampe widac jak soczewka drzy, wiec przy wstrzasach w czasie jazdy jest dyskoteka:), co pewnie niezle drazni jadacych z przeciwka:).

postaram sie pomeczyc i wyciagnac moze dam rade,

dzieki za wskazowki