Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Rejestracja samochody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, kupilem auto (nie audi) i mam pytanie, czy nie bede mial problemu z rejestracja jak:

auto wstawione bylo do komisu (zarejestrowanie, oplacone)

komis sprzedaje samochod - kupujacy dwóch wlascicieli (auto nie przerejestrowane)

----- i teraz o ta czesc mi chodzi-----

jeden z wlascicieli sprzedaje auto drugiemu, (za jakas tam symboliczna cene) i na umowe pisze ze jeden z wlascicieli sprzedaje drugiemu polowe auta? (czyli teoretycznie auto nalezy teraz do jednego)

i od tego juz jednego, kupuje ja, (auto caly czas zarejestrowane jest na pierwszego wlasciciela)

i czy jak pojde z taka umowa przerejestrowac auto czy nie doczepia mi sie o to ze na taki myk musial moze byc jakis specjalny papier czy cos w tym stylu.... wiem ze napewno bedzie problem z faktura wystawiona przez komis, bo mam kopie potwierdzona z orginalem, a musze miec orginal.... ale to nie problem jutro bedzie to zalatwione, tylko czy nie bedzie problemu z ta sprzedaza miedzy tymi dwoma kolesiami?

Opublikowano

auto było współwłasnością wczesniej, jeden ze współwłaścicieli sprzedał swoją część drugiemu, czyli auto miało jednego właściciela w chwili zakupu. Spisujesz z nim lub z komisem umowe i już

Rzecz normalna, ja np mam auto jako współwłasność z ojcem aby było tańsze ubezpieczenie :)

Opublikowano
  • Autor

ja kupuje juz auto od jednego wlasciciela ,tylko czy nie bedzie problemu ja oni w taki sposob zawarli umowe miedzy soba ze jeden sprzedaje drugiemu pol auta zeby zmienic z 2 wlascicieli na jednego?

Opublikowano

taka jest kolei załatwiania, że albo jeden sprzedaje drugiemu i tamten sprzedaje, albo ty kupujesz od obu naraz ale to wtedy np oboje musza byc przy sprzedazy. nie ma o co sie martwic

Opublikowano

Jak spisywałeś umowe kupna to ilu było sprzedających jeden jak tak to nie ma problemu i nic się nie doczepią

Opublikowano
  • Autor

jak ja kupowalem to byl tylko jeden wlasciciel i z tym nie mam problemu, tylko auto od poczatku 2009r do dzisiaj nie bylo przerejestrowane, i caly czas jest na papierach pierwszego wlasciciela (oczywiscie wszystko wazne, i jest ciaglosc przeglad/oc) pierwszy wlasciciel --> komis --->pan x i pan y ---> (i teraz o to mi chodzi) pan x sprzedaje panu y swoje 50% auta (w umowie jest napisane "pol samochodu" za 100 zl) i teraz od pana y kupuje ja, a ja idac do WK musze miec zgodnosc wszystkich umow, od I wlasciciel do mnie, i czy nie bedzie problemu jak mam tak napisane w umowie miedzy panem x i panem y?