Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 sedan] jakie głośniki i gdzie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Planuje zmodyfikować nagłośnienie w mojej bestii,

kumpel zasugerował mi taki schemacik, ma go w swojej niuni i muszę przyznać że chodzi mu to miodzio,

tylko zapomniałem się go zapytać jak zamontował te 3 głośniki średnio-tonowe z przodu przy szybie i wysoko-tonowe w tylnych drzwiach.

a4caraudiomc3.th.jpg

Jeżeli macie jakieś propozycję konkretnych głośniczków lub inne sugestie, bardzo proszę

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

nawed przesada z tym rostawieniem no i do tego potrzebujesz radio z Dolby Digital/DTS zeby to gralo

Opublikowano

Po cóż tyle głośników co ty kino domowe chcesz zrobić w aucie?

Podstawa to dobry przedni zestaw i subik w bagażniku. Według mnie nie ma sensu przesadzać.

Opublikowano

Podstawa to dobry przedni zestaw i subik w bagażniku.

forger34 ma racje.

Kup dobre radio, zrób porządny przedni zestaw z wytłumieniem drzwi i jakiś sub do bagażnika i będzie elegancko grało. Nie ma sensu pakować pełno głośników jak same na siebie będą wpływać pod względem rozchodzenia się dźwięku i gorzej będzie słychać. Lepiej na przód dać 16 niż 13, będzie o wiele lepiej i do bagażnika sub 25 - 30 cm, 20 gra trochę słabo, ale zależy od modelu głośnika.

W podszybiu z przodu i na tylniej półce zrezygnuj. A jak chcesz żeby dobrze było z tyłu słychać to załóż w drzwi głośniki jak w przednich drzwiach.

Opublikowano
  • Autor

Spox, tak tylko po prostu zapytałem. Ogólnie mam seryjne nagłośnienie i już głośnik basowy wmontowany w bagażniku u góry pomiędzy głośnikami w półce, ale właśnie siedząc z tyłu za mało jest sopranu. mówicie żeby lepiej wrzucić do przodu 16, a w tylne drzwi? Jakie wrzucić?

Opublikowano

Masz sedana? To o ile dobrze mi się wydaje w drzwiach teraz nawet nie masz dziur? To nawet tam nic nie wkładaj i nie niszcz boczków, skup sie na przedniej scenie a zobaczysz że i z tyłu będzie dużo sopranu. Ostatecznie możesz dać jakieś dwudrożne głośniki w deskę, ale według mnie lepiej dołożyć kasę z tylnych głośników do dobrego przedniego zestawu :th:

Opublikowano

ja tez mam sedana i niebylo miejsca na glosniki z tylu i szkoda bylo mi ciac boczki :disgust: moim zdaniem inwestycja w sam przod jest najlepsza abym ja dobrze slyszal a reszta mnie nieobchodzi :naughty: ja bym zainwestowal w dobry bass w bagarzniku ze wzmacniaczem i dobre glosniki w przednich drzwiach :thumbup:

Opublikowano

Spox, tak tylko po prostu zapytałem. Ogólnie mam seryjne nagłośnienie i już głośnik basowy wmontowany w bagażniku u góry pomiędzy głośnikami w półce, ale właśnie siedząc z tyłu za mało jest sopranu. mówicie żeby lepiej wrzucić do przodu 16, a w tylne drzwi? Jakie wrzucić?

W takich przypadkach zawsze przychodzi mi do glowy pytanie : skad wiesz ze z tylu jest za malo sopranu ? Skoro tak stwierdzili pasazerowie kanapy to nasuwa sie drugie pytanie: jak czesto wozisz pasazerow na tylnych fotelach , ktorzy zwracaja uwage na zrownowazenie tonalne? Ciezko jest mi wyobrazic sobie sytuacje kiedy wspomniani pasazerowie sa czesciej obecni w samochodzie niz kierowca ;)