Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Gwintowane zawieszenie MTS-Technik- jak zamontowac?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przyszło mi właśnie dzisiaj zamówione od Mapeta gwintowane zawieszenie MTS.

http://www.mapet-tuning.com/sklep/audi-sedan-avant-p-1256.html

Będę się jutro próbował pomęczyc i to zamontowac- tylko mam pytanie odnośnie dolnego kielicha z orginalnych amorów. Czy ten kielich trzeba przełożyc na tego mojego gwinta czy nie (jeśli wogóle da się go przełożyc)? Nie zmieniałem nigdy nawet zwykłych amortyzatorów więc stąd to pytanie. Z tego co wiem to górny kielich i cała reszta wszystko się wkłada jak jest. Czy jest to trudna operacja wogóle taka wymiana całego zawieszenia wraz ze sprężynami? Jeśli ktoś to robi prosze o jakies porady :) pzdr :hi:[br]Dopisany: 02 Marzec 2011, 16:03_________________________________________________Juz się z tym uporałem- temat można uznac za zamknięty chyba, że ktoś miałby jakieś pytania co do montażu mts-ów. Pzdr :wink4:

Opublikowano

u mnie tyl wyjety bez zdejmowania kol haha zapiekly sie nie ma jak sciagnac:)

Opublikowano
  • Autor

Troche gimnastyki miałeś pewnie hehe. Koła Ci się zapiekły? Koła to chyba nic w porównaniu z wybiciem tej śruby zabiezpieczającej te dwa górne drązki z przodu :polew:

Opublikowano

z kanalu wyszlo a kola ostro zkatowane mlotkami z kazdej pozycji ani drgna trzeba bedzie psikac dwa dni wczesniej zanikm 18 zaloze i gwint skrecany bedzie :)

Opublikowano
  • Autor

jak ci sie smiga na 18? ja dzis zalozylem pierwszy raz i malo mi sie fura nierozleci takie mam wrazenie :polew: gwint do tego skrecony i telepie :naughty: moze jakos to przezyje :shocked:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podepne sie do tematu :) Czy przy wymianie przednich amorkow trzeba odkrecac wachacze ??

Opublikowano
  • Autor

Te dwa górne musisz wypiąc- tylko bardzo ciężko śrube jest tą wybic. Trzeba byc cierpliwym psiukac jakimś specyfikiem i mloteczek do rączki i stukac nie za mocno z cierpliwością w końcu pójdzie. Mi sie ze dwie godziny zeszło z samym wybiciem tego- tak była zapieczona. Pzdr

Opublikowano

u mnie jak były wymieniane wahacze po przelocie 270k km to gdyby nie palnik to nawet jakiś radykalny szyita obwieszony bombami nie był by w stanie rozdzielić tych elementy :polew:

Opublikowano
  • Autor

No grzanie tez trochę nie za bardzo zeby nie przegrzac bo metal zmienia właściwosci. Największą robote robi cierpliwośc. Można tez kilka dni wcześniej wd-40 zaaplikowac. Po odkręceniu nakrętki nakręcic na poczatek gwintu spowrotem ją a nawet dwie by przy uderzaniu młotkiem się nie rozbiła śruba. I psiukac i stukac w śrube- można też w koło obstukiwac delikatnie. W końcu pójdzie. Przy mojej pierwszej wymianie w poprzednim aucie nie byłem cierpliwy i za mocno nawalalem, ze się śruba rozbiła że ją musiałem ucinac. Przed wymianą też sie zaopatrzyc trzeba w nową śrube i nakrętke bo ta napewno stara bedzie uszkodzona. :oczko:

Opublikowano

Ha no i sie skonczylo upier... sruba laczaca gorne wachacze :gwizdanie: