Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Problem z alarmem (syrena).

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc wszystkim,

niedawno kupilem A4 AVANT z 2003 roku, i juz mam pierwszy problem.. Przynajmiej tak mi sie wydaje..;)

Mianowicie po zamknieciu samochodu z "pilota" centralny zamek dziala, zapala sie dioda przy drzwiach, migną kierunkowskazy ale nie ma sygnału dźwiękowego. Nastepnie przy probie otwarcia "z kluczyka" i otworzeniu drzwi nie działa syrena - nie wiem czy tak powinno byc, czy nie?

W kazdym razie chcial bym zeby alarm fabryczny (wydaje mi sie ze audi montowalo fabrycznie alarmy?) zaczal dzialac razem z syrena, sygnalem dzwiekowym itd.

Jako totalny laik prosze Was o pomoc w temacie.

Z gory dzieki,

Łukasz.

Opublikowano

A jesteś pewny, że masz w samochodzie alarm? :cool1:

To, że po naciśnięciu guzika na pilocie mrugają kierunkowskazy i na drzwiach zapala się i miga czerwona dioda świadczy tylko o tym, że centralny zaryglował drzwi.

Jeśli wewnątrz schowka w drzwiach kierowcy masz takie przyciski, to alarm jest:

przyciskim.th.jpg

Jeśli ich brak, to niestety, ale alarmu fabrycznego nie ma...

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

może być alarm a brak sygnału dźwiękowego przy jego aktywacji może wynikać z innego kodowania.....jeżeli chce mieć sygnał (syrenę) dźwiękowy przy zamknięciu i załączeniu alarmu to pozostaje przekodowanie modułu komfortu.... :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Tak jak pisalem wczesniej-jestem laikiem:) mozesz powiedziec mi cos wiecej o tym "przekodowaniu modulu komfortu"?:P

Opublikowano

Tak jak pisalem wczesniej-jestem laikiem:) mozesz powiedziec mi cos wiecej o tym "przekodowaniu modulu komfortu"?:P

Sprawdz Vagiem jaki masz Modul Komfortu ( wazne jaki masz numer na koncu i czy obsluguje alarm ) zreszta tu masz wszystko pieknie opisane :wink4:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=129290.0

Opublikowano

Ja w swoim audi mam alarm fabryczny ale również jak zamykam i otwieram z pilota to nie ma sygnału tylko właczają sie kierunkowskazy.

Opublikowano

Ja w swoim audi mam alarm fabryczny ale również jak zamykam i otwieram z pilota to nie ma sygnału tylko właczają sie kierunkowskazy.

Musisz sprawdzić kodowanie w:

46-Central Conv. -> Coding-07 -> Software Coding

Być może do liczby, którą tam masz wystarczy dodać 1024, czyli dodatkowe potwierdzenie aktywacji alarmu przez pojedynczy sygnał dźwiękowy z syreny alarmu.

Ale dla pewności sprawdź co tam masz i napisz tutaj.

--

Pozdrawiam.

Sławek