Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Zatrzaśnięty bagażnik sedan po II lifcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, ma ktos dobry patent na dostanie sie do bagaznika w tym samochodzie (kwestia nadwozia sedan) i braku skladanej tylnej kanapy. Klapa bagaznika nie reaguje na otwieranie, tak samo przycisk na pilocie jej nie otwiera. Kluczyk kreci sie w kolo o 360 stopni. Macie jakis pomysl na to? Ew. co padlo przy okazji.

:gwizdanie: :)[br]Dopisany: 02 Marzec 2011, 19:56_________________________________________________Nikt nie wyciagal oparcia kanapy tyl?

Opublikowano

nic Ci nie da wyjęcie kanapy i tak będzie ściana, nie będziesz po tym miał dostępu do bagażnika;/ Ciężka sprawa :mysli: może jakbyś ściągnął tylni zderzak to byś miał dostęp żeby podważyć ten haczyk co trzyma za bolec przy zamykaniu :mysli:

Opublikowano
  • Autor

A sciany nie da sie "zwalić" kurde... widze ze bedzie z tym wiecej cudowania niz myślałem. Worka na narty nawet nie mam,ale blacha na jego miejsce powinna byc tylko lekko połapana, najwyzej przez nią będę się wciskał :D:shocked:

Opublikowano

musisz jakiegoś małego człowieka dorwać i go tam ze świecą zalogować niech rozkręca

Opublikowano

oparcie jest na 2 śrubki, tylko wyjmij zagłówki :naughty:

Opublikowano

już na forum pisałem jak się dostać akurat u mnie do b6 ale pewne to samo zdejmujesz siedzenia odcinasz blachę od worka na narty odchylasz i mi to wystarczyło do zdemontowania wygłuszenia z klapy i otwarcia od środka klapy

Opublikowano
  • Autor

W weekend walcze, dam znac co i jak. Coś czuje że winna będzie centralka... :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Temat rozwiązany.

Do bagażnika dostałem się przez dziure na worek na narty... powiększoną o jakieś 5cm w poziomie (dobrze ze maly ze mnie człowiek). Później atak na centralke - o dziwo po poruszaniu kostką czarną klapa sama się otworzyła. Wyczyściłem styki (polecam rozebrać kostki i użyć penetratora do połączeń el.) u mnie zaśniedziałe były. No i tutaj pojawiają sie schody... bagażnik dalej się nie otwiera, niestety już ruszanie kostką nic nie daje (kostki czyste to i zwarcie się nie robi :naughty:). Ściągnąłem wykładzine z klapy (śruby w materiale, mało widoczne, dwie w klamce, dwie od uchwytu na trójkąt). I tutaj temat się rozwiązał, przy -10 po włożeniu kluczyka w zamek i przekręceniu, coś musiało sie sfakać w zamku. Zamek został w pozycji (nie reaguj na nic - jest tam taki mały mikrowyłącznik przy zamku który takie cuda sprawia). Po przekręceniu na właściwą pozycję klapa odżyła.

A co do wyciągania kanapy tył.

Wyciągamy siedzisko (ciągniemy od strony oparcia). Z przodu siedzenie wskakuje w plastikowe mocowania, wystarczy szarpnąć do góry.

teraz mamy widoczne dwie śruby od oparcia (na dole po jednej na strone). Po odkreceniu ich (klucz chyba 10ka), Odginamy oparcie dołem, wkładamy ręke i szukamy plastikowych mocowań od zagłówków-oczywiście je wcześniej demontujemy, są wciśniete w blachę, wystaczy ścisnąć i wysunąć do góry. Teraz lekko do góry i do siebie, siedzenie zdemontowane.

Pozdro, może komuś się przyda.