Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Brak świateł postojowych po prawej stronie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! mam problemik z prawymi swiatłami postojowymi. Nie swiecą się ;-(

Świeci kierunek, stop a postojowe przednie i tylnie nie ;-( Sprawdziłem żarówki i są ok.

CO może być przyczyną?

Opublikowano

..trzaby sie zapiąć pod vaga i sprawdzić błędy w module centralnej elektryki może tam coś sie wysypało :mysli:

lub podmienićowy moduł , luknij jaki masz z jaka literką na końcu

Opublikowano
  • Autor

dzisiaj sprawdze ;-) myslalem ze moze w b6 tak jak w b5 jest bezpiecznik od tego ;/

Opublikowano

bezpiecznika nie ma, tymi światłami steruje MCE i to nie zależnie w jakiej wersji jest czy HIGH czy LOW

Opublikowano
  • Autor

OK sprawdzilem.

MCE mam bez jakiejkolwiek literki na koncu.

VAG nie wywala zadnego bledu ;-/

Jakie następne kroki?

Opublikowano

...zdejmnij osłone z prawego progu i luknij w kosstce (czerwona pin nr 1 ) zobacz czy jest tam 12v po włączeniu świateł postojowych , jeśli nie ma pozostaje podmiana MCE(spróbuj podociskać też kostki przy MCE może sie cuś poluzowało)

Opublikowano
  • Autor

Głupie pytanie :-) a gdzie jest ten MCE i jak wyglada :-)?

Opublikowano
  • Autor

Zabralem od kolegi MCE wersja C. Podłączony , przypisany ale niestety dalej swiatła postojowe po prawej stronie nie swieca ;-(

Opublikowano

Zabralem od kolegi MCE wersja C. Podłączony , przypisany ale niestety dalej swiatła postojowe po prawej stronie nie swieca ;-(

musi byc gdzies przerwany przewod miedzy MCE a lampa :confused4: tu szukaj przyczyny

Opublikowano
  • Autor

Bede musial rozgrzebać slupek i tam sprawdzic... o tyle dziwne ze tego typu usterka raczej jest niespotykana...

Jedyne co wiemy to to, że kabel jest pewnie przerwany na odcinku prowadzącym do prawej strony ale przed rozdzieleniem na przod i tyl.

Domin79 polecił sprawdzenie w progu ;-)

Opublikowano
  • Autor

super ;-) ale rozumiem ze skoro mam problem po prawej stronie to od prawej isc tak ? :-) wiem, że domin79 mi pisał ale nie jest jestem pewien czy odrazu od MCe idzie na prawa i lewa strone? przepraszam ze takie glupie pytania zadaje ale dla mnie to jest troche czarna magia :P

Opublikowano

..

super ;-) ale rozumiem ze skoro mam problem po prawej stronie to od prawej isc tak ? :-) wiem, że domin79 mi pisał ale nie jest jestem pewien czy odrazu od MCe idzie na prawa i lewa strone? przepraszam ze takie glupie pytania zadaje ale dla mnie to jest troche czarna magia :P

tak grzebaj po prawicy przy czerwonej kostce pin nr 1 , sprawdz miernikiem czy dochodzi tam napięcie po włączeniu postojowych

Opublikowano
  • Autor

podziekował ;-) tak też bede kombinował ;-) niestety dopiero blizej weekendu bo teraz czasu nie ma ;-(