kille Opublikowano 5 Marca 2011 Opublikowano 5 Marca 2011 Witam.Od pewnego czsu mam wyciek oleju z silnika(lub w tch okolicach).Strasznie ciezko tam zajrzec i cos stwierdzic.Wyciek jest od strony kabiny.Jestem laikiem w tych sprawach ale zrobilem pare zdjec telefonem.Moze ktos mial podobny przypadek i wie o co chodzi?Jakie sa koszta naprawy itd?Na bagnecie stan oleju jest staly.Strasznie to nieestetycznie wyglada,wszystko zachlapane w tej okolicy.Prosze o porade.Mam nadzieje ze zdjecia cos pomoga.Pozdrawiam.
grzes1150 Opublikowano 5 Marca 2011 Opublikowano 5 Marca 2011 miałem tak samo. U mnie ciekło z pod nastawnika wałka.
grzes1150 Opublikowano 5 Marca 2011 Opublikowano 5 Marca 2011 Komplet uszczelek do pokrywy zaworów ok. 90zł + zestaw uszczelek do nastawnika wałka ok. 30zł + robocizna. Mi mechanik zakasował za zrobienie tego 130zł. Watro wymienić od razu widoczny na zdjęciach kruciec wody bo on też lubi się posypać i rozszczelnić- nowy kruciec z nowym czujnikiem ok. 140zł.
Buba Opublikowano 5 Marca 2011 Opublikowano 5 Marca 2011 uszczelki do wymiany w b7 jest to samo 1.8t co w b6? jak tak to sam to wymienisz
Rekomendowane odpowiedzi