Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Uszkodzony FIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z wyswietlaczem, mianowicie nie wyswietla mi tak jak powinien czyli "gladko" stalo sie to jakis czas temu gdy auto stalo na mrozie i gdy rano odpalalem to zauwazylem ów problem czy moze to byc wina samego wyswietlacza czy moze jakis styk, tasma, wtyczka etc spotkal si ektos moze z takim czyms prosze o jakies sugestie i jak sie do tego zabrac?? dodam ze gdy stukam w wyswietlacz to czasami zalapie i swieci przez chwile normalnie, zalaczam krotki filmik z problemem

Opublikowano

Dokładałes sobie ten licznik z kolorowym fisem? bo w opisie masz 2001r

Opublikowano
  • Autor

nie nic nie dokladalem bylo tak wszystko oryginalnie

Opublikowano

Uszkodzony licznik, podobno są goście, co to naprawiają.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam, mam podobny problem co autor tematu, czy ktoś może się orientuje gdzie to można naprawić??

Opublikowano
http://www.aceef.pl/ tu jest kolego jakaś firma zajmująca się naprawą wyświetlaczy, ale czy kolorowy fis też robią to nie wiem. Warto spytać :hi:
Opublikowano

kolego zbigok wszystkie aukcje, które podałeś dotyczą monochromatycznych wyświetlaczy, w poniedziałek będę dzwonił do firmy podanej post wyżej, ale z tego co widzę też naprawiają tylko mono

Opublikowano

A, to przepraszam. :wstydliwy:

Ale, może wiedzą, kto mógłby pomóc?

Opublikowano

jak by ktoś potrzebował info w sprawie naprawy kolorowego fisa, to otrzymałem odpowiedź od firmy Aceef, którą zamieszczam poniżej

Witam

Jeśli naprawa wyświetlacza jest możliwa (bo nie zawsze jest) to koszt naprawy "zamknie się" w 100zł.

Gdyby okazało się, że moduł wyświetlacza jest do wymiany to koszt wyniesie 300zł.

Pozdrawiam

ACEEF

między czasie dowiedziałem się, że podobno w okolicach Radomia też jest podobna firma i jeszcze tam uderzę, bo do Zielonej Góry mam koło 500km więc będzie to moja ostateczność - ważne, że się to da naprawić

Pozdrawiam[br]Dopisany: 27 Marzec 2011, 21:40_________________________________________________Jednak w Radomiu mi tego nie zrobią i będę wysyłał licznik do Zielonej Góry, w związku z tym mam pytanie jak zdemontować licznik z a4 b6 - niestety nie mogę nigdzie znaleźć żadnej instrukcji.

I jeszcze jedno pytanie czy jak zdemontuje licznik i zostawię auto bez licznika na koło 7dni to nic mu nie będzie po ponownym włożeniu licznika??

Opublikowano
  • Autor

Panowie Ja sie uporalem z tym problemem samodzielnie :> troszke sie nagimnastykowalem ale sie udalo niestety nie mialem aparatu ani telefonu pod reka w trakcie dzisiejszej naprawy takze dokladnych zdjec nie posiadam jakby ktos mial zdjecia rozebranego wyswietlacza dokladniejsze to moglbym je zedytowac co gdzie i jak, tak po ktotce to po rozebraniu licznika i wyjeciu wyswietlacza ktory znajduje sie w obudowie metalowej musialem ta obudowe delikatnie rozebrac sklada sie z 2 czesci ta z dolu wyswietlacza sciagnalem, pod nia z drugiej strony wyswietlacza miesci sie plytka od ktorej wychodzi tasma laczaca te plytke z wyswietlaczem, i teraz z boku miedzy obudowa a tasma ktora sie tam znajduje wsadzilem po dlugosci kawalek gumki recepturki tak mniej wiecej 5cm dlugosci moze to byc tez cos innego, ale chyba najlepiej gumka bo jest elastyczna i dobrze dociskala ta tasme do wyswietlacza i w moim przypadku to pomoglo i jak narazie zaoszczedzilem pare zł :naughty: a widok znow poprawnie dzialajacego wyswietlacza bezcenny :decayed: zobaczymy na jak dlugo pomogl ten zabieg :wink4:

jedno pogladowe zdjecie ktore zrobilem dzien wczesniej w domu

http://img233.imageshack.us/f/wywietlacz2.jpg/

Opublikowano

xDiselx napisał byś mi jeszcze jak ten licznik wyciągnąć, gdzie co odkręcić, żeby nic nie urwać i nie zniszczyć.

Mógł byś też zrobić zdjęcie już naprawionego wyświetlacza podpiętego w aucie.