Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] jaka skrzynia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich .mam maly problemik w mojej niuni padla skrzynia biegow ;( niestety jest to automat koszt naprawy przerazajacy zakup skrzyni rowniez i niezabardzo jestem przekonany aby kupic inna skrzynie automat .znajomy mi doradzil zeby moze przerobic na manuala i teraz pytanie posiadam silnik afn i jaka skrzynie manualna najlepiej kupic jakie oznaczenie skrzyni .1,9 tdi 110ps 97r pozdrawiam :audi:

w dziale technicznym temat powinien mieć prefix o Twoim aucie i silniku, jest to napisane w regulaminie,

wróć proszę jeszcze raz do niego, temat poprawiłem już

pre_pl

Opublikowano

Najlepiej szukać skrzyni od takiego samego silnika AFN. Zamiast przerabiać to nie lepiej naprawić twój automat i dalej cieszyć się z jazdy. Przecież jak ją teraz zrobisz to przejedziesz na niej ponad 100 tyś. A kupić manula to też nie wiadomo co kupisz i możesz mieć większe wydatki.

Z tego co wiem automat ma jakiś moduł sterujący i nie będziesz miał problemu z jego zmianą, bo do manula chyba nie podejdzie.

Opublikowano

zgadzam się całkowicie, jeżeli masz multi to za 5 kilo robią całą "regenerację" skrzyni i wiesz na czym jeździsz dalej, jak kupisz używkę manuala to nigdy nie masz pewności, że ci się coś nie wysra za chwile :przebiegly: a radość z jazdy chyba jest nieporównywalna między automatem a manualem, ja już w życiu nie chce manuala z tym wajchowaniem w korkach aż kuźwa lewe kolano boli :thumbup: nie wiem jak tam w tip'ie ale podejrzewam że naprawa będzie tańsza niż w multi, osobiście wolałbym naprawiać ale wybór należy do Ciebie :th: