?ydzio Opublikowano 10 Marca 2011 Opublikowano 10 Marca 2011 witam wszystkich mam problem ze swoim autkiem na zimnym silniku jak chce dodać gazu to się dusi i jak chce ruszyć to tak samo dodam ze jak mu powoli dodaje gazu to trochę mniej się dusi ale po czasie wejdzie na obroty jak puszcze gaz to trzyma wolne obroty ale czuć lekkie szarpnięcia i troszkę tak minimalnie lata wskazówka od obrotów co to może być może ktoś mail taki problem dodam filtr paliwa , czujnik temperatury , filtr powietrza , przepustnica czysta jak łza a i dzieje sie to tylko na zimnym silniku jak postoi z 8 h
wojtek26 Opublikowano 11 Marca 2011 Opublikowano 11 Marca 2011 Odłacz czujnik temp i zobacz jak odpali, jezeli bedzie dobrze to czujnik do wymiany.
?ydzio Opublikowano 11 Marca 2011 Autor Opublikowano 11 Marca 2011 wymieniłem czujnik ten z prawej strony czyli czujniki temperatury , a ten drugi od czego jest
wojtek26 Opublikowano 11 Marca 2011 Opublikowano 11 Marca 2011 Ten drugi jest od klimatronika, to ze kupiłes 2 czujnik wcale nie znaczy ze jest sprawny.
?ydzio Opublikowano 11 Marca 2011 Autor Opublikowano 11 Marca 2011 własnie sprawdzałem jaka temperatura jest przed odpaleniem i bylo chyba z 13 stopni jak odpaliłem to przepływomierz miał wartość 10mg/s i nie był stabilny bo spadał do 8 ale jak się rozgrzał to dobrze pokazywał a i przed odpaleniem przepływomierz pokazuje 245mg/s
Rekomendowane odpowiedzi