Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Olej przy intercoolerze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam problem zawór EGR cieknie i rosa oleju pzy interkoleze turbawka normalnie ciagnieco mam zrobic cz turbo sie sypie proszeo porady

Opublikowano

wszystko ok z interkolerem i tórbiną :cool1:

Opublikowano
  • Autor

mcm to znaczy, tak mi się wzdaje ze ok

Opublikowano

egr zaślepić i bedzie ok

Opublikowano
  • Autor

a co z olejem w interkoleze . sorki za bledy niemiecka klawiatura w kompie :sick3:

Opublikowano

egr zaślepić i bedzie ok

nic to nie da :wink4:

Opublikowano

wyczyścić cały dolot , od Turbo po kolektor ssący ( można/wskazane by było założyć OCT na odmie ) , aha EGR i tak za niedługo będzie ciekł chyba że zrobisz to co napisałem i go wymienisz na nowy ... jakie ubytki oleju ?

Ale można to na razie olać , chyba , że często musisz dolewać oleju :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

nie na 15000 tys 3 setki oleju odziwo mlo , EGR cieknie

Opublikowano

Też mam podobnie , tylko od wymiany do wymiany ( 10 kkm ) nic nie dolewam :decayed: ... olej to i ciesz się z jazdy ( ew. możesz dolot wyczyścić jak znajdziesz czas i będą chęci ) :wink4:

W sprawie cieknącego zaworu EGR poczytaj tutaj >>> http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=180815.0 :wink4:

Opublikowano
  • Autor

dzieki robert uspokojies mie troche mechanicy twierdz ze jak olej przy interkoleze to turbo do wymiany . a powiedz jak sie zaslepi EGR to ma to jakis wplyw na silnik , czy lepiej nowy egr zalozyc

Opublikowano

dzieki robert uspokojies mie troche mechanicy twierdz ze jak olej przy interkoleze to turbo do wymiany . a powiedz jak sie zaslepi EGR to ma to jakis wplyw na silnik , czy lepiej nowy egr zalozyc

Jak silnik bierze 300 ml na 15 kkm to turbo zostaw w spokoju , "traktuj go" dobrze i unikaj PSJ :wink4:

Co do zaworu EGR musiałbyś logi porobić , ale jak jest wszystko ok , nie masz żadnych problemów przede wszystkim podczas przyśpieszania , to ja bym to olał na Twoim miejscu :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Ma ktos podobny problem i czy mozna tak jezdzic

Opublikowano

mi ostatnio kolego poszedl olej tez ale nie od iC jezdzilem az dopoki mi sie VTG nie zacinaly przy czyszczeniu caly dolot se wyczyscilem i opaski mocniej pozaciskalem i nie ma problemu ;)

Opublikowano

Ja jeździłem z mokrą rurą (:D) od intercoolera przez 10 tyś km, oleju nie ubywało a wyciek na rurze pojawiał się powoli.

Dwa tygodnie temu rozczelniło się na amen i z samochodu zaczęło kapać, cała osłona od góry była mokra. Wymieniłem IC z nadzieją że rozwiąże to problem;) - czas pokaże

Jak widać można tak jeździć do czasu;)

Opublikowano
  • Autor

koledzy nienam sie na fachowych skrutach co to jest IC

Opublikowano

Troche mnie uspokoiliście... wczoraj wlaśnie zauważyłem że EGR caly usyfiony.. zaczyna kapać :wallbash:

Narazie zostawie, oleju nei ubywa wiec zobaczymy co bedzie dalej :)

Wojtek 123.... co do skrótów.. mnie rozwalił skrót PSJ hehehe :polew: :polew: :polew:

Nie wiedzialem, że z PSJotem tak często mam styczność na naszych drogach :>

http://heatexchanger-design.com/wp-content/uploads/2011/02/intercooler.jpg IC

Opublikowano
  • Autor

gdzies tu czytalem na forum ze jak cieknie EGR i jak sie wymieni na nowy to za 1500 km znowz zacznie cieknac prawda to

Opublikowano

wyeliminujesz jeden ze skutków , nie przyczynę :wink4: