Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Światła LED dzienne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam krótkie pytanie, czy może ktoś wie gdzie można podłączyć światła led do jazdy dziennej, chodzi o miejsce gdzie pojawia się prąd po włączeniu silnika.

Ze świateł led wychodzą trzy kabelki, mianowicie:

1 - do masy

2 - sterowanie

3 - do plusa, gdzie prąd pojawia się dopiero po włączeniu silnika bądź włączeniu stacyjki.

pozdrawiam Marcin

Opublikowano

Najprościej do alternatora :naughty: Na przewód od wzbudzania go. Tam sie pojawia prąd nie po przekręceniu kluczyka a po tym jak silnik osiągnie odpowiednie obroty czytaj po odpaleniu. Tzn nie zauważalne jest to bo praktycznie już w momencie krecenia tam jest prąd. Więc wydaje mi sie że to najbardziej rozsądne miejsce. :hi:

Co do przewodów w Twoim przypadku to jak jest opisane sterowanie? Bo jesli po pojawieniu sie tam prądu włacza światła to plus i ten podłącz pod altka a mase gdzie chcesz :wink4:

Choć te światła powinny sie wyłączac po właczeniu normalnych świateł wiec dobrze jest założyć przekaźnik który odetnie zasilanie w momencie włączenia świateł normalnych.

Opublikowano
  • Autor

no właśnie dlatego przewód sterowania podłączę chyba do świateł mijania, bo kiedy je włączę pojawi się na przewodzie prąd i wygasi ledy,

dzięki za pomoc, jutro działam.

Opublikowano

No to jesli ten przewód sterujący działa tak jak piszesz to dobrze mówisz powinno działać :good:

Pochwal się jak zrobisz. Najlepiej jakims foto jeszcze :kox:

Opublikowano

ale mówisz o liście led?

Opublikowano

ale mówisz o liście led?

O co kaman? :wtf:

Opublikowano
  • Autor

co znaczy "liście led"

Mówię o światłach led samochodowych do jazdy dziennej, przygotowane już do montażu, z homologacją.

Opublikowano

co znaczy "liście led"

Mówię o światłach led samochodowych do jazdy dziennej, przygotowane już do montażu, z homologacją.

No własnie ja tez nie czaje co kolega czarny588 miał na mysli :mysli:

Stąd było moje pytanie do niego.

A Ty kolego zadziałałeś już coś z tymi dziennymi?

Opublikowano

Tak cos podobnego kolega zakada. :wink4:

Nie da sie ukryc że dziwnie zabrzmiało :naughty:

Tylko o co Ci dokładnie chodzi, potrzebujesz jakiejś porady z tymi swiatłami, szukasz opinii czy co?

Opublikowano

nie nie pytam tak bo wiesz trochę siara z takimi diodami jezdzić

ja kiedyś myślałem by zamiast przeciwmgielnych walnąć sobie Hidy w nie i jako dzienne ale zrezygnowałem

Opublikowano

nie nie pytam tak bo wiesz trochę siara z takimi diodami jezdzić

ja kiedyś myślałem by zamiast przeciwmgielnych walnąć sobie Hidy w nie i jako dzienne ale zrezygnowałem

a tam siara. :przebiegly:

Ja tez założyłem coś takiego tyle że troszke mniejsze jeszcze i nie rzucają sie tak w oczy jak sa założone.

Wielu mówi że wiocha i że do starego golfa. Ale mi sie podoba wiec założyłem. Pozatym nie męcze żarówek (a mam zwykłe H4) i może minimalne ale zawsze mniejsze zuzycie energii co za tym idzie może i troche paliwka.

Jak to mówią sa gusta i gusciki i jednym sie podoba innym nie. :hi:

Opublikowano
  • Autor

właśnie mi też się wydawało, że to trochę wioska z tak dołożonymi ledami, pytanie rzuciłem ale nie wiem czy zdecyduję się tak zrobić,

a co masz na myśli pisząc HIDY, bo właśnie myślałem nad włożeniem ledowych żarówek do halogenów, ale czy zgodne z prawem jest mieć włączone halogeny ledowe i razem z nimi postojówki?

Opublikowano

właśnie mi też się wydawało, że to trochę wioska z tak dołożonymi ledami, pytanie rzuciłem ale nie wiem czy zdecyduję się tak zrobić,

a co masz na myśli pisząc HIDY, bo właśnie myślałem nad włożeniem ledowych żarówek do halogenów, ale czy zgodne z prawem jest mieć włączone halogeny ledowe i razem z nimi postojówki?

Nie wiem własnie czy takie roziązanie jest zgodne z prawem bo sam sie zastanawiałem czy nie wyrwac halogenów od polifta i wyrezac do siebie jako dzienne. z Tym ze własnie nie wiem czy taki zabieg jest zgodny z prawem więc padło na lewy w kratki.