Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Pytanie dotyczące wydechu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie, zastanawiałem się nad taką kwestią - jest pacjent a4 b7 2.0 BLB seryjna moc ~ 140 kM. Jak wiadomo wydech jest obliczany pod moc silnika, i teraz pytanie - czy przy zwiększeniu mocy do prawie 200 KM - włożenie turbiny CAHA + 2 FMICA nie spowoduje, że spaliny będą miały bardzo utrudnioną drogę wylotową (dawki + ilość powietrza dostarczane do komory spalania zwiększą się dość znacznie) czy przez to nie powstaną luzy wzdłużne na turbinie co spowoduje jej zniszczenie po kilku tysiącach km? Proszę o rzeczową odpowiedź. :hi:

Opublikowano

nie znam się na takich wyliczeniach,ale wiem,że fabrycznie zawsze jest "zapas",bo producent przewiduje każdą opcję,nawet opcję przytkania katalizatora :wink4: ale niech się wypowiedzą fachmani od wydechów :wink4:

Opublikowano

do 200 KM wydechu nie trzeba ruszac. nie sa to jakies wielkie przyrosty

Opublikowano

Dołączę się do tematu, jak wygląda temat przy AFN ? W ciągu miecha moc w moim wozidle wzrośnie do około 200 KM. Czy grzebać coś przy wydechu? Kata oczywiście nie ma, może zafundować mu przelot...?

Opublikowano

Dołączę się do tematu, jak wygląda temat przy AFN ? W ciągu miecha moc w moim wozidle wzrośnie do około 200 KM. Czy grzebać coś przy wydechu? Kata oczywiście nie ma, może zafundować mu przelot...?

Zamontuj sobie przelot z ostatnim tłumikiem.

Nie jest głośno a zysk zawsze jakiś będzie, szczególnie jeśli planujesz grube mody.

Będę tak robił u siebie, bałem się ryku, pierdzenia rodem bmw czy hondy na przelocie ale na spot przyjechał kolega właśnie z takim przelotem. Posłuchałem trochę i jest elegancko, nawet jak się za nim jedzie to nie słychać, że ma przelot. A turbo ma lżej :wink4: