Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Środki czystości do czyszczenia wnetrza auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oraz coś rozsądnego do czyszczenia felg aluminiowych ?

jeśli masz syf na feldze którego nie można domyć ani wyczyścic polecam ALOT , pędzlem napuścisz(bo to jest środek mocny) i spłukasz pod cisnieniem i fela jak nowa a jeśli felgi masz ok a chcesz tylko by ładnie wygladały to bardzo tani a dobry jest środek LŚNIĄCA FELGA

Ok będę testował i podzielę się opinią. Dzięki za rady :notworthy: później powiem jak było i co zrobiłem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W przyszłym tygodniu zamierzam wypożyczyć Puzzi'ego 200. Ile proszku schodzi na jedno auto? Mam kilka samochodów do wyprania, także bym musiał wiedzieć ile proszku zakupić + 4 dywaniki małe do przelecenia ;) Jeszcze takie pytanko, wystarczy wyprać karcherem z proszkiem rm760 czy dodatkowo jeszcze przelecieć to trzeba karcherem z czystą wodą bez proszka?

Opublikowano

Wystarczy karcherem z proszkiem :)

Opublikowano

RM760 jest bardzo wydajny, jedno opakowanie powinno starczyć na 3 może 4 auta, pamiętaj, woda ani gorąca ani zimna, powinna być letnia, szczotka ze średnio twardym włosiem też może się przydać

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mój sposób na czyszczenie tapicerki na siedzeniach to nawilżane chusteczki dla dzieci, z biedronki, za 4 zł. Na wyczyszczenie dwóch foteli przednich idzie ok. 1/4 paczki. Efekt rewelacyjny, wszystkie plamy po zimie zeszły bez problemu, a siedzenia wyglądają jak wyprane. po czyszczeniu oczywiście trzeba wysuszyć, czyli pootwierać drzwi, przy temp temp 15+ stC. Chusteczkami można świetnie też "wyprać" tapicerkę na podłodze, tylko najpierw odkurzyć. W 2-3 godziny można uzyskać naprawdę świetny efekt, widać i czuć czystość i świeżość w środku.

Można nimi tez czyścić plastiki, zmywają ładnie brud.

Oczywiście najpierw sprawdźcie sobie na małym fragmencie tapicerki, czy przypadkiem nie pozostają jakieś plamy, raczej nie powinny.

pozdrawiam !

Opublikowano

Jeżeli chodzi o czyszczenie podsufitki to benzyna ekstrakcyjna sprawuje się naprawdę dobrze. Mechanik upierdzielił mi kiedyś trochę i wtedy zdała egzamin. Nanosisz na czystą białą szmatkę i trzesz. Potem wietrzysz auto i po kłopocie. Być może i ona pomoże w czyszczeniu foteli. Choć sam nie sprawdzałem.

Nie zostały Ci na tej podsufitce zacieki?Plamy to nie bo ekstrakcyjna nie jest tłusta ale zacieki?

Tylko bez tarcia podsufitki - zmechaci się. Delikatnie dotykasz i przecierasz. Nie będzie żadnych zacieków i innych takich :>. Sprawdzone na moim samochodzie i klientach

Opublikowano

Ja do prania tapicerki polecam środek Nielsen Nap Low Foam - 1 litrowa butelka starcza na długo, jest bardzo wydajny i świetnie radzi sobie z plamami. Jego cena to ok. 30 zł za 1l.

Opublikowano

Polecam proszek do czyszczenia dywanów karcher - można kupić na gramy (bo 1kg kosztuje coś ok.250zł) rozrabia się to z woda i czyści firanką. Schodzą wszystkie plamy z foteli, podsufitki. Koszt niewielki a efekt ładny, sam czyściłem u siebie.