Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ACK] Potrzebna pomoc klima

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam pytanko , mam przed sobą kawałek drogi do przejechania i problem jest taki że coraz bardziej kuleje mi sprężarka klimy (łożysko co raz bardziej wyje !) a chciał bym tą awarie naprawić już w domu. Moje pytanie jest takie czy można by było tymczasowo ominąć sprężarkę klimy paskiem który napędza jednocześnie alternator i klimę tzn. założyć pasek od wersji bez klimatyzacji ? czy ktoś już to robił ? czy jest to możliwe ? motor 2.8 ACK 193 KM proszę o pomoc i pozdrawiam

Opublikowano

zdejmij tylko pasek od klimy a drugi od alternatora i wspomagania zostaw, a będziesz miał spokój od czasu naprawy łożyska na klimie :good:

Opublikowano
  • Autor

No dzięki za odpowiedz , ale z tego co wiem to ten pasek jest jeden który napędza wszystkie te urządzenia

Opublikowano

kolego vdm:) pomyliły sie tobie motory:)w benzynowych v6 jest jeden pasek:)heh a jezeli chodzi o mozliwosc załozenia krótszego paska to pewnie nie bedzie z tym problemu.Jak były takie motory bez klimy to pewnie i pasek bedzie w sklepie a jak nie bedzie to mozna napewno jakąs długośc dopasowac i załozyc.ale jestem ciekaw jakby to sie zgrywało razem :mysli:

Opublikowano

kolego vdm:) pomyliły sie tobie motory:)w benzynowych v6 jest jeden pasek:)heh a jezeli chodzi o mozliwosc załozenia krótszego paska to pewnie nie bedzie z tym problemu.Jak były takie motory bez klimy to pewnie i pasek bedzie w sklepie a jak nie bedzie to mozna napewno jakąs długośc dopasowac i załozyc.ale jestem ciekaw jakby to sie zgrywało razem :mysli:

kumaty gość w sklepie moto dobierze Ci bez problemu długość paska :good:

Opublikowano

przepraszam za wprowadzenie w błąd :embarrassed: :gwizdanie:

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

No dzięki za pomoc oddałem dziś autko do warsztatu zobaczymy co da się z tym zrobić :mysli:[br]Dopisany: 21 Marzec 2011, 16:27_________________________________________________No i wszystko pasuje i działa jak powinno :> czyli pasek pasuje od wersji bez klimatyzacji .