Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Po czyszczeniu turbiny wycieka olej z wezyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

po czyszczeniu turbiny (zapieczone lopatki) pojawił sie olej przy nakretce rurki doprowadzajacej olej do turbiny. Niestety po zabiegu czyszczenia turbo nie zminilem podkladki przy tej rurce i mysle ze to jest powod wycieku...mam w zwiazku z tym pytanie, czy ktos z kolegow wie jaki jest rozmiar takiem podkladki, bo nie jestem pewien czy w sklepie motoryzacyjnym cos w ciemno mi dobiora....

Pozdrawiam

Opublikowano

Kolego u mnie też był identyczny problem po czyszczeniu turbo. Poradziłem sobie z nim odkręcając tą śrubę i przykręcając z powrotem ale tym razem patrzyłem wcześniej czy równo wchodzi na stożek. Po takim zabiegu jak ręką odjął.

Opublikowano

Witam serdecznie,

po czyszczeniu turbiny (zapieczone lopatki) pojawił sie olej przy nakretce rurki doprowadzajacej olej do turbiny. Niestety po zabiegu czyszczenia turbo nie zminilem podkladki przy tej rurce i mysle ze to jest powod wycieku...mam w zwiazku z tym pytanie, czy ktos z kolegow wie jaki jest rozmiar takiem podkladki, bo nie jestem pewien czy w sklepie motoryzacyjnym cos w ciemno mi dobiora....

Pozdrawiam

Podejrzewam że to nie wina podkładki tylko tego że odkręcając przewód od króćca przy turbinie , odkręcił się też króciec razem z przewodem :cool1:. Musisz rozkręcić przewód od króćca , wkręcić króciec do turbo , stożek (końcówkę przewodu) lekko przepolerować papierem ściernym i wkręcić przewód.

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję bardzo koledzy za pomoc.

Spróbuję jeszcze raz odkręcić i przykręcić. Pozdrawiam