Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problem z nowym kabelkiem VAG KKL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem posiadaczem A4-ki z 2000r silnik 1.9 TDI AJM. Kupiłem kabelek http://allegro.pl/show_item.php?item=1482388277 i tu zonk :confused4: kabelek ładnie się zainstalował na Windows XP ale niestety żaden program ( VAG-COM , VWTOOL , Polski VAG 4.9 ) nie wykrywa auta :( .

Jeśli ktoś potrafi coś zaradzić to bardzo proszę o pomoc.

Opublikowano

mam taki sam kabelek, od tego spzredawcy chyba , ale to nie istotne, na moim sie łączy z vag comem czy polskim vagiem, bledy da sie wykasowac ale zrobic logi juz nie - zrywa polaczenie co jakis czas, a u kolegi co ma z 2000roku a4 nieda sie polaczyc wiec musisz sie zaopatrzyc w lepszy kabelek niz ten za pare groszy... najlepiej go sprzedaj i kup lepszy pzd

Opublikowano

Nie trzeba lepszego, ja kupiłem za 50zł z allegro i działa bez problemu. Może głupie pytanie ale czy masz włączona stacyjke? Jak podłączasz kabelek to dioda sie świeci? Robiłes test w vag-com? Jaki komunikat?

Opublikowano
  • Autor

A wiec tak. :cool1: Stacyjka przekręcona , Dioda się świeci na czerwono (pomarańczowo) , Gdy na VAG COM 311-2 N dałem TEST pokazało : Interface OK , communication not found . Jak włączę jakąś diagnozę lub coś to leci 1 Try , 2 Try , 3 Try itd. i nie potrafi się połączyć. :(

Opublikowano

konfigurowałeś port USB wg instrukcji ?

Ja mam podobny kabel i zero problemów

Opublikowano

A masz w ustawieniach potru ustawiony taki sam port jak w vagu? Ja nic wiecej w ustawieniach portu nie zmianiałem i działa bez problemu. Spróbuj inne gniazdo usb. Sterowniki oryginalne?

Opublikowano
  • Autor

Port konfigurowałem według instrukcji na płycie , ustawione mam w menadżerze urządzeń COM2 podbięte pod 2 USB i w programie też COM2 może po prostu potrzebna jakaś inna wersja programu ?? albo cuś :(

Opublikowano

A masz w ustawieniach potru ustawiony taki sam port jak w vagu? Ja nic wiecej w ustawieniach portu nie zmianiałem i działa bez problemu. Spróbuj inne gniazdo usb. Sterowniki oryginalne?

USB nie ma znaczenia, w menedżerze urządzeń wybierz port COM (od 1 do 4) i taki sam ustaw w "Options" VAG-COM-a[br]Dopisany: 20 Marzec 2011, 23:07_________________________________________________Sorki, nie zauważyłem posta powyżej. No to ja nie mam pomysłu.

Ja za swój kabelek dałem 25 PLN i śmiga jak ta lala, nawet moduły po linii K w B7 (dzisiaj sprawdzane na spocie)

Opublikowano
  • Autor

Tak zrobiłem i tu i tu COM2

Opublikowano

a sprawdzałeś w innym aucie ?

Opublikowano

Tak zrobiłem i tu i tu COM2

A próbowałeś COM1,3 lub 4? Może komputer coś innego sobie przypisał pod COM2. Jak masz możliwośc to takie same próby wykonaj podpinając sie do innego auta. Sprawdzaj na vagcom i na polskim vagu. Jak nie bedzie działac to pisz do sprzedawcy.

Opublikowano
  • Autor

W sobotę poświęcę troche czasu i pokombinuje spróbuje jeszcze w ojca Leonie może cosik wykminię . Chyba że ktoś z okolic poznania , swarzędza , lubonia ma czas w tyg. zeby sprawdzić kabelek to proszę o sygnał :) Pozdrawiam