Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Jaki klucz do odkręcenia kierownicy??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , ma takie pytanie jaki jest klucz a dokładniej TORX do odkręcenia kierownicy,chodzi mi o rozmiar ,myslałem ze tam jest sruba na zwykły klucz a tu Torx.[br]Dopisany: 22 Marzec 2011, 18:02_________________________________________________Pytam sie bo nie wiem jaki to rozmiar i jaki mam kupic, a jest to dosc spory klucz, wiec byłbym wdzieczny jak by ktos napisał, bo nie wiem co powiedziec w sklepie .[br]Dopisany: 22 Marzec 2011, 18:38_________________________________________________Auto takie jak w opisie , kierownica 4-ramienna

Opublikowano

Chodzi Ci o klucz do odkręcenia kierownicy na kolumnie czy o torxa do odkręcenia poduchy?

Do poduchy jest torx T30, a do odkręcenia śruby na kolumnie klucz w rozmiarze 24

Opublikowano

a do odkręcenia poduchy?

Do poduchy jest torx T30, a do odkręcenia śruby na kolumnie klucz w rozmiarze 24

u niego w polifcie jest na Torx,ale nie pamiętam rozmiaru :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie , Torx do poduchy i Torx do Kierownicy , tylko jaki??

Opublikowano

to nie jest torx ja tez taki mam, to ma wiecej gwiazdek niz torx nie pamietam ale Klucz do śrub z gniazdem XZN M12 chyba tak sie nazywa ten klucz

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To ja mam inne pytanie. Za tydzień czeka mnie wymiana kiery na trójramienną z eski ale na małym wieloklinie. Starą też mam na małym wieloklinie bo to 1996 rok. Rozumiem, że w moim przypadku w grę wchodzi zwykły klucz 24 tak?

Opublikowano

Prawdopodobnie tak,odkręć poduchę i zobacz :naughty:

Opublikowano

na 100% 24

Opublikowano

na 100% 24

Dzięki bardzo :good:

Opublikowano

Sam męczę się z odkręceniem kiery do wymiany kostki stacyjki i nie mogę dobrać narzędzi :thumbdown: Do poduchy już dopasowałem TORX - 24 chyba - w każdym razie mniejszy niż 30. Jednak śrubę pod kolumną kierownicy (tą po środku), oraz dwie śrubki - też pod kolumną (tak po bokach bliżej kierownicy) - to już nie wiem czym odkręcić :disgust: W ogóle siedzą w takich małych otworach, że też nie wszystko tam wejdzie... Czym te 3 śrubki w polifcie trzeba odkręcać? To są TORXy, na imbusy, czy jakieś zwykłe śruby?

Opublikowano

Nie pamętam jakie tam siedzą śruby,ale jak wymieniałem kostkę stacyjki to poszło bez problemowo,może imbus? :mysli:

Opublikowano

W poliftach jest tak: Do odkręcania poduszki TORX T-30 a do kierownicy SPLINE M12. Tylko tyle. odkręcamy w sumie 3 śruby: 2 od poduszki i jedną na środku pod poduszką.

Ja mam natomiast pytanie. Jak odkręcę tą śrubę z kierownicy to czym ją zabezpieczyć żeby się sama nie odkręcała? Na gwincie widziałem jakąś niebieską substancję. Nie wiem czy to był jeszcze oryginał czy ktoś ją przede mną już ściągał i czymś posmarował. Co polecacie?

Opublikowano

Polecam Loctite. Bardzo dobry środek :wink4: