Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BPW] Przód kratka środkowa nawiewu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam klubowiczów,

mam pytanie:

Jak zdemontować środkową kratkę nawiewu w avancie

Z góry dziękuję za podpowiedzi

Opublikowano

Kolega alvaro montował oświetlenie w kratach:

Demontaż starych kratek[/b][/color]

- żadna z kratek nie jest nigdzie przykręcana - wszystkie zainstalowane są tylko na wcisk tak więc do wymontowania ich przydadzą nam się albo cieniutki śrubokręt albo (i to lepsze rozwiązanie) karty płatnicze lub inne "plastiki"

- kartę taką wciskamy między kratkę a deskę rozdzielczą , podważamy i ciągniemy

Sprawdzałem przed chwilą, bo też muszę kratę wymienić i faktyczne bardzo łatwo się to robi.

Podłożyłem śrubokręt na środku, u dołu i lekko podważyłem a potem na bokach i na na górze.

Problem mi sprawiła ta mała żółta wtyczka, ale podważyłem od dołu.

Oto foto:

Kratkas%20rodkowa.jpg

Opublikowano
  • Autor

Witam,

wielkie dzięki za podpowiedź.Naprawdę bardzo jest przydatna.

Opublikowano

A czemu musisz wyjąć tą kratkę? Pytam bo ja mam dziwny problem z nią, mianowicie za poziomymi listewkami do regulacji "wysokości" powietrza są te pionowe i tu u mnie jedna a dokładniej ostatnia z prawej (w lewym nawiewie) tak jak by wyskoczyła z zaczepu i się nie porusza. Gdy ją przesunę śrubokrętem to słychać jakiś dziwny dźwięk ( nie wiem skąd) Ten dźwięk to tak jak by coś sie przestawiało w klimie całej. Miał ktos taki problem? Jak wyciągnę i uda się to naprawić to wrzucę co i jak.

Opublikowano

Myślałem, że muszę moją wymienić ale udało się naprawić. Problem był taki, że w lewej połówce nie chodziły wszystkie listewki poziome (przestawianie strumienia powietrza góra/dół). Okazało się, że brakowało tam drobnego "elementu" z tworzywa i sobie go dorobiłem (rzeźbiłem :naughty:). Jak ktoś by potrzebował to, mogę pokazać co i jak. Używki widziałem po 100 zeta.

No i wydaje mi się, że Ci ten przedmiotowy element, lub jego kawałek wpadł tam do środka. I chyba stąd ten hałas.

Opublikowano

Dzisiaj usunąłem usterke. Okazało się ze gdy wciskałem odświeżacz w kratke, to zaczep popchną jeden listek od nawiewu i wypadł z prowadnicy. Wystarczyło go spowrotem wcisnąć w prowadnice i wszystko hula.

Opublikowano
:good: A u mnie chyba ten listek wydmuchało i ...jw.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

Przylacze sie do tematu bo ja rowniez mam problem ze srodkowa kratka.

A mianowicie jak ustawie lewa kratke tak aby wiala w dol to sama idzie w gore - nie zostaje w pozycji ku dole.

prawa strona (gora-dol) chodzi z wiekszym oporem niz lewa - rozebralem kratke ale wyglada wszystko OK nie wiem jak naprawic ta usterke...

dziekuje za wszelkie wskazowki.

Pozdrawiam

• 3 lata później...
Opublikowano

No wlasnie, Odkopie temat,bo w audi kuzyna mamy ten sam problem

Opublikowano

Tez mi się to ostatnio przytrafiło, ot starość nie radość powyrabiało się i luzu dostało. Pewnie najlepiej wymienić będzie.

Opublikowano

Byl kolega tu z forum ktory sprzedawal kratki podswietlane/niepodswietlane w przeroznych kolorach za 100zl komplet o ile sie nie myle tylko nie pamietam kto to byl :facepalm:

• 5 lat później...
Opublikowano
W dniu 24.03.2011 o 22:15, audi_wlodek napisał:

Witam klubowiczów,

mam pytanie:

Jak zdemontować środkową kratkę nawiewu w avancie

Z góry dziękuję za podpowiedzi

Opublikowano

Witam. Środkowa kratka w moim a4 b6 była rozwalona.  Zamówiłem inna używana w bdb stanie. Cena 100 PLN z przesyłką.  Wymiana zajęła minutę.  Kombinerki cienkie. Na uchwycie ich szmatka by nie było rys. Chwyt w środek. Lekkie szarpniecie i była na zewnątrz. Wypiecie kabla,zamiana kratek i nowa w konsole. Żadnych kart czy płaskich srobokretow. 3 min pracy.