Jump to content

mkris

Pasjonat
  • Content Count

    142
  • Joined

  • Last visited

Seller statistics

  • 0
  • 0
  • 0

Community Reputation

1

About mkris

Informacje

  • First name
    Lukasz
  • Location
    Rybnik

Car

  • Car model
    A4 B7
  • Car body
    Avant
  • Year of production
    2007
  • Engine
    1.9 TDI PD
  • Drive
    FWD
  • Gearbox
    Manual
  • Fuel
    ON
  1. pad juz jakis czas temu - zwarcie do masy pisze w VCDS. Czy takie "zwarcie do masy" czujnika moze rozladowywac akumulator - tak pytam z ciekawosci @TOM3K dzieki!
  2. zeby nie zakladac nowego tematu. Jak wyglada sprawa tylniego czujnika w Audi A4 B7 BRB z 11.2006 Serdecznie dziekuje
  3. Panowie jakie polecacie albo jake musze miec swiece i z jaka sila Nm musze je dokrecic. Serdecznie Wam koledzy dziekuje za pomoc! Pozdrawiam
  4. Witam Szanownych Klubowiczow! zakupilem sobie zarowki led do kabiny ktore mrugaja po odpaleniu samochodu.....sprzedawca zapewnil mnie ze zarowki sa OK ze wina jest po stronie elektryki (alternatora) Wiec poszlem "pomierzyc" alternator i na biegu jalowym laduje 13,70 - 13,80 gdy wlacze siatla,Radio,...,... Spada napiecie do 13,60 czy moze to byc faktycznie wina regulatora napiecia ze szczotkami? same szczotki maja jeszcze dobry 1cm dzieki za wskazowki Pozdrawiam Witam! Moze sie w koncu ktos znajdzie co pomoze? Znowu zima znowu problem? z odpalaniem rano samochodu akku nowe ladowanie odczyt z vcds 16:50:46 Grupa 016 33.3 % Obciazenie 11000000 Bity binarnie 00 Bity binarnie 14.52 V Napiecie z miernika 14 - 14.10V bledy ktore znalazl raczej nie moga byc przyczyna rozladowywania akku 01300 - Sterownik systemu nawigacji z napêdem CD (J401) 01304 - Radio 02823 - Warunki blokowania el. blokady kolumny kierownicy niespe³nione 000 - - - Sporadyczny 02827 - ¯¹danie wzbudzenia przez ESP 008 - Niezrozumia³y sygna³ - Sporadyczny 00896 - Jednostka zamykania tylnej klapy baga¿nika (F256) 008 - Niezrozumia³y sygna³
  5. Witam! Prosze Szanownych Panow o ocene logow za co z gory bardzo dziekuje! Statyczne Grupy: 001 http://vaglog.pl/log_190081.html Grupy: 003 http://vaglog.pl/log_190082.html Grupy: 004 http://vaglog.pl/log_190083.html Grupy: 007 http://vaglog.pl/log_190084.html Grupy: 013 http://vaglog.pl/log_190087.html Grupy: 018 http://vaglog.pl/log_190085.html Grupy: 023 http://vaglog.pl/log_190086.html Basic Settings Grupy: 003 http://vaglog.pl/log_190072.html Grupy: 011 http://vaglog.pl/log_190073.html Dynamiczne Grupy: 001 http://vaglog.pl/log_190074.html Grupy: 003 http://vaglog.pl/log_190075.html Grupy: 004 http://vaglog.pl/log_190077.html Grupy: 008 http://vaglog.pl/log_190080.html Grupy: 010 http://vaglog.pl/log_190078.html Grupy: 011 http://vaglog.pl/log_190079.html Grupy 008-011 http://vaglog.pl/log_190076.html Raz jeszcze dziekuje za analize!
  6. Witam kolegow! Ciekawy temat ale w sumie nie wiem o jaki basowy dzwiek chodzi??? Ma moze ktos nagrany ten dzwiek? Bardzo bym prosil o linka! Zostalo to moze poprawione przez Audi? tzn. u mnie przy 124tys. poszedl rozrzad i ASO mi wymienilo caly motor w 2009 roku
  7. Panowie zdecydowalem sie na DUNLOP Sport BluResponse 205/55 R16 91 W lecz czytalem ze Dunlopy lubia sie szybko scierac... jest moze cos lepszego jak te dunlopy? Jezdze 80% autostradami
  8. Dobrze myślałeś... Dziś założyłem nówki 215/55r16 Dunlop Sport Maxx RT. W Tarnowie przed chwilą ulewa jak chu**, przetestowałem je przy większej prędkości na zakrętach i jestem pozytywnie zaskoczony, na koniec ostatni test, wjechał przy 60 km/h w rondo, zrobiłem kółko i wyjechałem. Budę wygięło w jedną a później w drugą stronę a opony wyciągneły auto jak po szynach Kupuj te opony, nie pożałujesz. a jak wyglada to z porownaniem z MICHELIN ENERGY SAVER +
  9. WItam, Panowie wszyscy piszecie tu o szerokich laczach a co byscie polecili w 205/55 R 16 ? Myslalem nad dunlop maxx rt ale moze zaproponujecie co innego? dzieki za pomoc
  10. czyli bez zmian a z tym profilem z doswiadczenia co bedzie najlepsze. bo na testy ADAC od afery juz nie mozna polegac ;(
  11. Hej koledzy! posiadam alumy KBA 46419 wiec nie naciagne tamnic innego jak R16 ale jaki profil byscie polecili? Aktualnie mam 205/55 i musze kupic 4x nowe oponki i zastanawiam sie nad innymi dzieki za pomoc
  12. Witam ponownie, nie zakladam nowego tematu bo to w sumie ciag dalszy... problemy z akumulatorem sie powtarzały a ze mial dopiero rok i jest na gwarancji wyslalem go do sprzedawcy i co sie okazalo.... akumulator zostal gleboko rozladowany i gwarancja tego nie pokrywa wiec zostalo mi kupic nowy akumulator lub ten stary w jakis sposob naladowac ale czy to mozliwe? Sprzedawca powiedzial ze idzie tylko do 80% akumulator to varta silver dynamic 12v 77ah e44
  13. mysle,ze pozytywnie ... mA ma bezpiecznik ale przed nim jest wylacznik wiec raczej go nie spale (no chyba ze sie myle) ten miernik jest za madry dlamnie ale przeczytalem dzis instrukcje obslugi i na pradzie stalym go zmierzylem... pozamykalem samochod z pilota ,przylozylem jedna koncowke do klemy druga do akumulatora i zdjalem kleme z akumulatora (troszke juz zamotalem - no ale pozno juz ) i po przeliczeniu na mA wyszlo 60mA nie wiem czy to mozliwy wynik w moim samochodzie? Zobacze na dniach ale mysle ....mam nadzieje ze te problemy byly zwiazane z nie doladowaniem akumulatora.... zycze Wszystkim spokojej nocy
  14. A wiec miernik to Sanwa CD772 i jest na "Auto Range" i oczywiscie czerwony kabelek w 15A (jak moge go przelaczyc?) Radio ori RNS-e ladowanie jest raczej OK na wolnych obrotach 14V moze powodem rannych odpalen bylo poprostu nie doladowany akumulator (po rozladowaniu przez te lampy stopu) ale jak jest w koncu z tym poborem pradu samochodu w "spoczynku"... dzis zaladowalemgo na full (tak mysle) i w najbliższych dniach zobacze co bedzie sie dzialo
  15. Może coś poj*** i może miało być 85mA ale to tak jeszcze raz mniej jak u Ciebie W sumie nie ma to już znaczenia...najważniejsze że stop już w nocy nie swieci Raz jeszcze dzięki za pomoc w temacie! ---------- Post dopisany 01-11-2013 at 18:48 ---------- Poprzedni post napisany 16-10-2013 at 21:54 ---------- Witam ponownie! Jak to w końcu jest z tym poborem prądu... Znowu miałem problemy rano aby odpalic napięcie przy rozruchu spadło do 8V Akumulator ma dopiero rok,myślę że to wina niedoladowanego akumulatora. Więc zaladowalem go do full prostownikiem i sprawdziłem pobór prądu na minusowej klemie i ... Jak na mierniku ustawilem mA wartość wynosiła 02.07mA Gdy dałem na A wartość wynosiła -0.830A Nie mam pojęcia z tym poborem prądu ?
×
×
  • Create New...