Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

XENONY-nowe lub przerobka soczewek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

troche o xenonach na forum bylo, ale potrzebuje konkrety

planuje kolejny prezencik dla niunki :D xenonki i tu pytanka

1 z czego dokladnie sklada sie komplet xenonow, jakie sa przecientne ceny??

2 czy sa jakiekolwiek problemy z brakiem spryskiwaczy w zderzaku??

3 sa rozne "moce" xenonow... jakie nadaja sie do lamp valeo i czy jest to moc(tzn temperatura, bo mierzona w Kelvinach) zarnika, przetwornicy czy czego??

4 lepiej szukac jakis uzywanych czy przerabiac soczewki??

[ Dodano: 2006-09-10, 08:25 ]

z tego co wiem to soczewki przerabiaja za 700-1000pln ale nie wiem nic dokladniej co tam wkladaja

Opublikowano

jeśli chcesz przerabiać soczewki H7 to polecam tylko rozwiązania:

a) UŻYWANE (najczesciej z rozbitków) przetwornice HELLA (1gen) hermetyczne i żarówki przystosowane pod H7 - cena ok 1100-1300zł zależy od miejsca, mam telefony do fachowców z Koszalina, Piły, Wągrowca, Olsztyna, Warszawy itp

wada tego rozwiązania jest brak gwarancji

B) NOWE przetwornice HID 3gen (2 lata gwarancji) wraz z żarówkami przystosowanymi pod H7 (jesli na gwarancji przepali Ci się zarowka dostajesz 2 nowe, przetwornica rowniez jest wymieniana od reki) - cena 1500zł,

rozwiazanie za 700zł to zestawy oparte na starych przetwornicach 1gen bez hermetyzacji i zarowkach d2s czyli konieczne jest przerabianie reflektorow bo gniazdo zarowki H7 jest inne niz D2S - ogolnie nie polecam

uwaga tez rozwiazania z zarowkami juz przystosowanymi pod H7 - byla b duza partia robiona przez ruskich ktorzy po prostu masowo przerabiali zarowki d2s aby pasowaly pod gniazdo H1, H7 - sa one bardzo nietrwałe !! zatem jesli zdecydujesz sie na rozwiazanie A sprawdz aby zarowki były PHILIPS lub OSRAM !!

Opublikowano

Philips świeci bardziej na zielono a Osram na niebiesko.

Opublikowano
gniazdo zarowki H7 jest inne niz D2S

wlasnie ktos mi mowil ze gniazdo w ori soczewkach valeo jest identyczne i wystarczy kupic przetwornice i zarnik...ale nie jestem tego na 100% pewny.

Philips świeci bardziej na zielono a Osram na niebiesko.

to chyba juz jest malo istotne, wazne zeby dobrze oswietlalo droge

jakie sa koszty samego zarnika (moze znajde jakies uzywane ori lampy z przetwornicami)

[ Dodano: 2006-09-10, 13:07 ]

aha, a co z systemem samopoziomowania??

Opublikowano

jak chcesz to moge Ci podac kontakt do goscia ktory ma kompletne xenony w idealnym stanie, dzwonilem wczoraj i wola 1800zl, ja nie skorzystam na razie...

Opublikowano

dolacze sie do tematu bo jest troche zwiazany z moim problemem... mam lampe z przetwornica VALEO... druga lampa przy kupnie auta byla uszkodzona i nie mam do niej przetwornicy... chcialem zakkupic przetwornice VALEO ale jej cena to srednio 400zl a dostepnosc bardzo ciezka... myslalem zeby zakupic np przetwornice HELLA ktora jest duzo tansza i jest na ta sama zarowke... problem w tym ze nie wiem czy wtedy lampy beda swiecic rownym swiatlem... czy moze byc jakas roznica?!

Opublikowano

Ja tam Panowie , radze kupic oryginalne, koszt podobny, mniej dłubania i ryzyka, za komplet hid'a muszisz zabulić 1500 + przerobki, za 1800 masz caly komplet lampek, wsadzasz i swiecisz az sie mordka cieszy :grin:

Murzyn - jesli chodzi Ci o Panow w niebieskich mundurkach, to nie czepiali sie o brak spryskiwaczy, czesto jezdzilem do niemiec czasami ze 3 razy w tygodniu i nic,

U mnie sa na zarowkach osrama i swieca przy zapaleniu na niebiesko z lekka poswiata fioletu, tylko w****iają mnie postojowki, cholernie czesto sie palą i są H6W sztuka 20 zl :evil:

Opublikowano
Ja tam Panowie , radze kupic oryginalne, koszt podobny, mniej dłubania i ryzyka, za komplet hid'a muszisz zabulić 1500 + przerobki, za 1800 masz caly komplet lampek, wsadzasz i swiecisz az sie mordka cieszy :grin:

:

Dokładnie np http://www.allegro.pl/item127963628_lampy_audi_a4_2000r_xenony.html