Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Nie zapamietuje stacji radiowych i ustawien.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jak w temacie moje radio (nie fabryczne) nie zapamietuje stacji radiowych i wszystkich ustawien. Wiem ze trzeba przelozyc przewody ze stalego plusa z zasilaniem po stacyjce (poprawcie jesli sie pomylilem) ale niewiem ktore to sa przewody. Bede wdzieczny jak ktos napisze ktore i jak.

Opublikowano

Powinien byc żółty i czerwony, ale pewności nie ma dopóki nie napiszesz jakie masz radio.

Opublikowano

W zdecydowanej wiekszosci radioodtwarzaczy CD przewod żółty nalezy podlaczyc do stalego żródła zasilania w samochodzie , przewod czerwony radia do przewodu na ktorym pojawia sie napiecie po przekreceniu kluczyka i czarny do przewodu masowego w samochodzie. W takiej konfiguracji radioodtwarzacz nie bedzie gubil ustawien i zapogramowanych stacji radiowych ale bedzie mozna go wlaczyc tylko po przekreceniu kluczyka i bedzie sie wylaczal po wyciagneiciu tegoz kluczyka.

Druga opcja to podlaczenie przewodu żółtego i czerwonego radioodtwarzacza , do przewodu ze stalym napieciem w samochodzie. Jednak w takim przypadku uruchamianie i wylaczanie radia jest uzaleznione od Ciebie.Wszystkie ustawienia i stacje radiowe zostaja zapamietane do momentu rozlaczenia przewodow.

Opublikowano
  • Autor

no i o taka odp. mi chodzilo wielkie dzieki... ide grzebac

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

u mnie bylo takie okablowanie jak trzymasz kostke i jest taka klamerka z jednej strony to jesli patrzysz na kostke naprzeciw i klamre masz po lewej ,to odlewej na gorze mam bialo-niebieski,zielony,przerwa,czerwono-niebieski

na dole od lewej przerwa,szary,czerwony,brazowy

podlaczylem do bialo-niebieskiego i zapamietuje, wlaczam i wylaczam recznie,bez wzgledu na to czy klucz jest w stacyjce, czy nie

Opublikowano

u mnie bylo takie okablowanie jak trzymasz kostke i jest taka klamerka z jednej strony to jesli patrzysz na kostke naprzeciw i klamre masz po lewej ,to odlewej na gorze mam bialo-niebieski,zielony,przerwa,czerwono-niebieski

na dole od lewej przerwa,szary,czerwony,brazowy

podlaczylem do bialo-niebieskiego i zapamietuje, wlaczam i wylaczam recznie,bez wzgledu na to czy klucz jest w stacyjce, czy nie

Jestes pewien ze dobrze zapoznales sie i zrozumiales problem kolegi ? :wink4:

Opublikowano

tak Watson opisal to,jak jak powinny byc polaczone kable, ja mam inny kolor kabli i moze ktos ma tak samo wiec uznalem to za dodatkowa wskazowke dla innych z potencjalnym problemem pamieci radia ;)[br]Dopisany: 04 Styczeń 2008, 23:05 _________________________________________________napisalismy to samo tylko u mnie kolory sa inne :wink4:[br]Dopisany: 04 Styczeń 2008, 23:08 _________________________________________________zapomnialem dopisac ze podlaczylem do bialo-niebieskiego zolty i czerwony- moja wina przepraszam :notworthy:

Opublikowano

Obawiam sie ze pisalismy o dwoch roznych sprawach. Kolega mial problem z polaczeniem przewodow przy radioodtwarzaczu i na ten temat napisalem. Ty opisales instalacje fabryczna do podlaczenia radia znajdujaca sie w samochodzie wiec nie moglismy pisac o tym samym. W jednym masz racje - kolory sa inne ;). Ta informacja jest rowniez przydatna w tym watku.